Raska fötter

Nu är det bråda dagar  i det Nihlénska hemmet. Det görs sill, godis, köttbullar, skinka, revben och städas städas städas.

Det fotograferas en hel del också. Igår när jag vaknade var det frost ute. Jag for ut med kameran i högsta hugg. M Å S T E fotografera frost!

 

Jag var tvungen att leka lite med den frostiga bilden. Min ena fotograf-guru började snacka om att han skulle lära sig HDR. Så då var jag ju tvungen att testa vad det innebar i PS. Det är kul att leka! Först ut är min framlekta version och sen kommer originalet.


Igår gjorde jag det sista vid marshmallowsen. Det var kladdigt. När jag gjorde smeten så öste jag i en massa rödfärg men det blev visst laxrosa istället för julröd. Haha

Så här ser mina laxrosa marshmallows ut när dom är färdiga. Inte alls så fina som på bilden i kokboken men lika glad är jag för det men gladas är nog räven. *s*

Sen gjorde jag rockyroad á la Ina. Superenkelt men lägg inte det i en form utan på ett bakplåtspapper.

Dillsill var nästa projekt, till sambons glädje.

Men mitt i stökeriet så gick min bästaste lilla slickepott sönder. Oh no! Men jag vet att jag läste hos Lingon att det finns nya sådan här smarta verktyg att köpa hos Åhléns. Någon som ska till Åhléns snart? *blinkar så sött jag bara kan*

Moströms sill. Min favorit för den är inte bara enkel och god utan vacker också!

OJ vilken röra det blev i köket då

     

Jag har fått några kommentarer som fick mig att tänka till så nu vill jag förtydliga en sak för er alla. Jag gör inte allt detta för att jag ska samla duktighetspoäng. Jag gör inte detta för att kunna se ner på er som inte gör er eget godis eller sill. Jag gör detta för jag tycker det är vansinnigt roligt. Jag gör det även för att det är ett sätt för mig att hålla kvar vid min barndom. Jag har alltid varit med min farmor, mormor och mor i köket eller rättare sagt överallt. Men just det dom alla gjorde i köket har satt sig i min själ och i mitt hjärta. När jag lägger in sill så går mina tankar till farmor. När jag bakar eller gör godis går mina tankar till mormor. När jag är i köket på kvällen/natten så går mina tankar till mor för jag kan minnas hur det var att somna till ljudet av mor som stökade i köket. Jag gör det här för jag mår bra av det och tycker det är kul!
Det finns god sill i affärerna och det finns gott om gott godis i affärerna. Det är helt okej att man handlar, jag bryr mig faktiskt inte om hur andra gör. Jag kanske inte förstår att man väljer köpeköttbullar framför hemmagjorda men det är helt okej bara jag slipper äta dom.
Mitt råd till alla är att man ska göra det som man mår bra av och absolut inte stressa för att försöka bli som någon annan.
Så snälla se inte mitt stökande som ett försök att vinna duktighetspoäng.
Jag bara är sådan här 

 

 

4 kommentarer

 1. Jag förstår dig! Gillar också pysslandet med mat, men har inte så många måsten och gillar att testa nytt (vilket inte familjen gör). Tar, som du kände på oset helst oxå hemmatrillade köttbullar, men har fått köpe ett par år så det var en fördel med att fira hemma 🙂

 2. Du fångade det på pricken med julpysslandet. Jag tänkte just så häromdagen, att jag gör det för min egen skull och tänker också på mamma och farmor, bara jag känner doften av Janssons småler jag och blir glad.
  Men det kunder gärna få komma små tomtar och städa köket efteråt..:-D

  kramar och ha en fin dag idag!

 3. Åhh vad man blir putt” på folk som tror att man gör saker för att vara “duktig ” eller samla poäng !
  Så klart att man gör för att man vill !! Förstår precis!
  Go girl ! Hoppas ni får en underbar jul med all din goda mat !
  Stoooor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.