Rövarkulan

Igår så åkte vi till Nova för att jag funderar på en ny kamera, vi kunde varit utan den resan om det inte vore för att Kärleken körde till Rövarkulan så vi kunde ta en snabb liten promenad.

Där är så vackert, året om. Det är många trappsteg upp och det är inga bra trappsteg heller. Men det är värt vartenda steg!

Det finns så många ställe att utforska, vatten att dricka av och träd att klättra i. Underbart för nyfikna barn och fotoglada människor som mig. Här har jag haft en familjefotografering med Frida och hennes familj. Det var en supermysig dag och vi grillade efteråt. Så idag när vi gick där så beslutade vi att ja vi ska åka dit med barnen och hundarna, kanske en viss liten kille som vi älskar också. Sen ska vi ha skoja där, utforska och ha picknick.

Det var så skönt att gå runt där. Ja det var jobbigt, jag har ju inte världens bästa balans eller ork nu heller men vi tog det lugnt.

När man väl tagit sig upp för den enorma trappan så möts man av gravstenar, jag har ingen aning om varför dom ligger där men det gör dom. Någon som vet?

Jag såg att marken såg konstig ut vid trädet så Kärleken klättrade ner där, det visade sig att det är skiffer. Inte konstigt att trädet lutar.

Ja jag vet, jag har redan skrivit det men kom igen – det är så vackert i Rövarkulan! Åk dit om ni har möjlighet, ta på er bra skor och ta med er en god picknick.

Nej jag var inte rätt klädd men det var ju en impuls att köra dit. Ja folk tittade på mig som om jag vore en stadsbo på landet, ja det irriterar mig för jag är och förblir en bonnatös även om jag bor i byn (kan inte kalla Höör för stan).

Jag är så glad för att Kärleken körde omvägen till Rövarkulan så vi fick en skön söndagspromenad!

15 kommentarer

  • Det är det verkligen!
   Utanför Hurva eller mellan Hurva och Löberöd är nog mer rätt.
   Fast lita inte på mig när det kommer till geografi. Hahaha

 1. Har aldrig hört talas om Rövarkulan – men det låter som ett ställe att utforska! Det låter som något som skulle passa sonen perfekt 🙂 medan dottern nog behöver lite övertalning för att följa med, ha ha!

 2. Så mysigt att gå en skogspromenad. Många trappor ? Min mamma har också vanliga kläder när vi är i skogen men jag har träningskläder ?

  • Ja här i mellanskåne har vi många fina skogsområde att vandra i. Och Skåne är inte så platt som norrlänningarna vill ha det till. Iaf kändes det inte platt när jag gick upp för trappan. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.