Semester ska vara kul!

Att ha semester ska vara kul och avslappnande! Just nu är semestern varken kul eller avslappnade.

Igår var det medicindag och jag var på ett superdåligt humör. Tror det handlade om att jag var ”fastspänd” på en solig och härlig dag eller så var det helt enkelt reaktion på att jag har fått diagnosen MS. Jag har ju inte riktigt haft någon reaktion på det. Nåja när jag kom hem så slängde jag mig i poolen och njöt av resten av dagen.

Jag gick i bikini mest hela dagen efter att jag hade kommit hem. Så himla skönt och precis som det ska vara på semestern.

Sen kom kvällen och med kvällen kom ösregnet. Alltså det vräkte fullständigt ner i vad som kändes fler timmar. Visst naturen behövde det och det är mysigt med regn men mängden. Wow!

Idag är det nollgradigt ute eller ja okej då det är +18° men det känns kallt, jag har t.o.m. kofta på mig idag. Jag har lovat mig själv att inte sura över vädret men det är svårt. Jag måste erkänna att jag känner en viss stress över min semester, jag fick bara tre veckor sammanhängande och bara två tillsammans med Kärleken. Nu har hälften av första veckan gått, tiden går snabbt. Jag hade så många idéer om vad jag och barnen skulle göra denna första veckan men inget omfattade sjukhusdag eller moln och regn.

Stora läsardagen

För att få upp humöret så utlös jag denna dagen till stora läsardagen. Det gillades av två tredjedelar men den tredjedelen som inte gillade det läste en hel bok på en halvtimme.

Jag läser Hjärtats Bibliotek av Veronica Henry. Veronica Henry är en av mina favoritförfattare. Hjärtats Bibliotek handlar om Emilia som ärver sin fars bokhandel Nightingale Books. I boken får vi inte bara följa Emilia utan även några av bokhandelns stamkunder och givetvis en karlakarl (finns alltid en sånna VHs böcker). Jag började läsa innan sommaren men sen fick jag pausa för att läsa Där kräftorna sjunger (en blähäig och beige bok som jag inte rekommenderar). Så nu ska jag äntligen igen sjunka in i VHs underbara värld.

Båda pojkarna är med i Sommarboken på Biblioteket. Vincent valde tre fakta böcker, franska revolutionen (mitt favoritämne), andra världskriget och stormaktstiden. Alfred som inte gillar att läsa och har rätt kämpigt med att läsa fick hjälp av bibliotekarien att välja böcker. Första boken han valde var Magiska Spegeln, den hemliga gången av Susanne MacFie. Den boken läste han slut så snabbt och han läste utan större protester. Kanske lyckas bibliotekarien med att väcka hans läslust?

Kanske kommer vi tillbaka till hav, sol och värme en dag i veckan. Om inte så har både jag och barnen fler böcker som väntar på att bli lästa.

18 kommentarer

 1. Den boken såg jag faktiskt någonstans idag på ett annat ställe också, nu måste jag nog ta och kolla upp den liten när jag stöter på den igen här på din blogg 😂Hoppas du får en super mysig semester trots omständigheterna ❤

 2. Vad tråkigt ställe att spendera en semesterdag på men förstår att det är nödvändigt, men ändå inte kul. Inte heller så roligt att få ett sådant besked, vad innebär det?
  Åh vad roligt att du läser och berättar lite om denna boken, den verkar intressant och jag har fastnat lite för bokbussar,bokbutiker,biblioteket m,m. … titlar som har bok med sig fastnar jag alltid för =)

  • Nä kul var det inte att få diagnosen men samtidigt skönt för att nu tar ju vården mig på allvar när jag berättar om hur jag mår. När jag “bara” hade fibromyalgi så brydde sig inte läkarna direkt utan det var med “gå ner i vikt så kanske det blir lättare”.
   MS betyder att kroppen attackerar sig själv och “äter” upp nervcellerna. Eller typ ngt sånt.
   Jag får sämre balans, sämre ork, sämre kraft, sämre immunförsvar osv. Men det går att leva ett bra liv med MS tack vare medicin, fysioterapi och eget kämpande.
   Då förmodar jag att du älskar Jenny Colgans böcker.

 3. Vi är så bortskämda med sol och värme, då blir det lätt att man tycker det blir tråkigt. Hoppas slutet av vecka bjuder på strandväder. Förstår att det är trist med diagnosen och läkarbesök, viktigt att landa i det som du skriver ❤ Ta hand om dig fina du.

  • Jag tycker inte att vi är så bortskämda med värme och sol, det är ju bara några få veckor under hela året som vi har just sol och värme. Jag älskar sommaren och tycker absolut att vi ska skrota November och Februari för att få två sommarmånader till. Jag vill prata med chefen för det här! 😛
   Tack, jag försöker.

 4. Tack för boktips! Har inte läst något av VH. Läser just nu Bokcirkeln vid vägens ände av Frida Skybäck. Har precis bara nuddat vid de första sidorna så vi får se vad jag tycker om den. Tyckte precis som dig om “kräftorna”. Fattar inte varför den blivit så hyllad? Det var samma sak med “Konsten att höra hjärtslag” för några år sedan. ALLA älskade… utom jag 🙂

  • Oh va bra att jag inte är ensam om att tycka så om “kräftorna”!
   Jag brukar inte läsa böcker som blir hyllade av “alla” för “alla” och jag har inte samma smak. haha
   Jag kanske kan göra ett inlägg med lästips, ska fundera på det.

 5. Många gånger så stressar man upp sig inför semestern för man har så kort tid på sig och allt ska vara så underbart. Någon “som kunde det här” sa en gång att man ska inte planera in något annat än just vila på sin semester. Resor mm ska man göra under tiden man jobbar. Självklart behöver man semester från jobbet för att kunna resa, men har ändå tagit mig till det han sa. Vila på sin långa sammanhängande ledighet, och alla “ska” resten av året.

  • Väldigt klokt sagt! Jag sover bättre nu och vaknar utvilad lika tidigt som jag gör när jag ska till jobbet. Det behövdes alltså en vecka bort från jobbet för att jag skulle bli avslappnad och utvilad. Helt sjukt att man stressar så.

 6. tycker att det kan va myssigt ibland med regn oxå speciellt i inglasad balkong. du gjorde helt rätt som satt vid poolen och bara njöt. det behövde du efter att fått veta din diagnos.

  • Visst kan det vara mysigt men just då var det skitjobbigt att det regnade, jag har lovat mig själv att inte bli irriterad men det går sådär.

 7. Igår var en sådan innerst eller tråkiga som dottern sa. Vi satte igång med att baka och fylla upp frysen då. Läsa är livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.