I sommarens soliga dagar

Jaha så var semestern över och ja jag är sur över det. Men det har varit en bra semester om än inte så som jag hade tänkt. Inga lediga tider på Liseberg, inga lediga dagar (som passade oss) på High Chaparal och inget museumbesök heller.

Men vi har badat i mängder mest hemma i poolen men även i Ringsjön och i havet. Innan semestern så köpte jag en ny bikini och det var banne mig bland det bästa jag har gjort! En knallrosa bikini som sitter så där galet bra, särskilt när jag använder mig av trostricket. Ni som följer mig på Instagram har redan läst om att jag använder trostricket och vad det innebär och för er andra tja ni får väl fortsätta att fundera. Hehe Nä skojar bara, självklart ska jag förklara vad trostricket är! Trostricket är när man helt sonika tar på sig trosorna bak och fram för då får man bättre plats med den gosiga magen. Dessutom får man en snyggare bränna på rumpa eftersom det blir lite sådär halvstring. Vill ni se får ni helt enkelt kika in på mitt Insta för där visar jag upp min fantastiska rumpa. haha

Vi har myst hemma, träffat storfamiljen (alltså våra föräldrar, syskon och mina syskonbarn med barn), vi har spelat spel, blivit med båt (igen), byggt lite staket, åkt Skåne runt men framförallt så har vi ätit gott och druckit gott. Vi fick rabarber av grannen och har ätit rabarberpaj flera gånger och jag har även frusit in lite. Hundarna har blivit bortskämda, de fick nya sele med koppel och en ny bädd som är så mysig att Affe ville ligga i den. haha

Fast and the Furious 9

Film är bäst på bio och pojkarna älskar Fast-filmerna. Vi överraskade pojkarna med ett biobesök, det blev uppskattat. Men vi kunde ju inte äta oss mätta på popcorn så vi fick ju äta lite först och alla snabbmatskedjor gick fetbort!

Det blev premiärbesök för resten av familjen på Pinchos. Jag har ju varit där förr typ när det var helt nytt i Göteborg. Alfred och jag tog varsin alkoholfri drink. Affes smakade som Fuzzypops och min var en passionsmojito. Affes var galet söt men bygger den på godis så är det kanske inte så konstigt. Min var fantastiskt god och ska ni på Pinchos så rekommenderar jag er att ni tar en sån! Pojkarna gillade starkt att man fick popcorn när man blev visad till sitt bord. Pojkarna var skeptiska till att rätterna var så små, skulle de bli mätta? Det visade sig att det kunde de. Pojkarna provade också Churros för första gången och det blev en hit. Det blev en lyckad middag helt enkelt.

Måste också bara höja personalen på Pinchos i Kristianstad, serviceminded långt ut i fingerspetsarna! Vi hade inte bokat för det gick inte (strulade när vi försökte via nätet dagen innan) men när vi gick dit och frågade så fixade de fram ett bord till oss.

Vi var lite tidiga till bian så vi fick slå ihjäl lite tid på Laserdom, vi spelade biljardgolf. Det är som en mini-minigolfbanan som man spelar med biljardkö. Det såg sjukt svårt ut och jag är glad att jag inte spelade, har ju problem med händerna så jag kände att det inte var läge att försöka mig på det där. Sen blev det äntligen dags att köpa popcorn och dricka för att sedan glida ner i biosätet och låta magin börja. Barnen älskade filmen, jag och Kärleken kände väl att tja den var väl okej som actionfilm men det kändes inte som en Fast-film. Har ni sett den?

I min lilla lilla värld av blommor

Jag har njutit av trädgården på ett sätt som jag inte har gjort andra somrar. I.o.m. att vi har lämnat husvagnen till försäljning så har vi förstorat upp trädgården, nåja den är inte stor för det men den är större. Att lämna husvagnen till försäljning innebär att vi stod med ett extra utemöblemang och det satte vi i trädgården. Jag har suttit och tittat på trädgården på ett annat sätt än vad jag gjort tidigare. Kan inte vänta tills gräset på den nya delen är helt uppväxt! Ja det blir väl kanske till nästa sommar som jag får känna av det fullt ut men ändå. Jag funderar på vad jag ska ha för blommor nästa år, ska det sås nu eller i vår? Ja det är allt mysigt att sitta i trädgården och lyssna på humlornas surrande och fundera på nästa sommars blomsterprakt. Jag är så tacksam för min lilla lilla värld av blommor!

Luktärtor

I våras fick jag luktärtsfrö av min chef och jag var tveksam på om jag skulle lyckas med det. Jag fick instruktioner med eftersom jag aldrig har sått luktärtor tidigare. Och ja jag har lyckats! Det enda felet jag har gjort är att jag nog var lite för snål med hur många fröer som jag sådde men det får jag råda bot på nästa år. haha

Jag måste säga att jag är rätt grym på att ha semester! Skulle lätt kunnat klarat av att ha semester mycket mycket längre! Haha

På måndag är det tillbaka till vardagen för mig medan mina tre grabbar fortsätter vara lediga. Väldigt orättvist!
Har du haft din semester ännu?

20 kommentarer

 1. trist att semestern inte blev precis som tänkt men ni hittade ju på mycket kul..sj börjar jag jobba igen nästa vecka och det ser jag inte heller fram emot då barnen är lediga

 2. Vad tråkigt att semestern är slut men det syns att ni haft en väldigt mysig semester 😊.. Tråkigt att det inte blev Liseberg och high Chaparal men ni kanske kommer dit lite senare 😊

 3. Låter ändå som en bra semester, ni gjorde ju en massa mysigt. Jag är frilans och har inte traditionell semester, men maken är ledig från sitt ordinarie arbete. Så nu är vi ute på jobbsemester, det innebär att vi åker runt i Sverige för att hitta kul saker för mej att skriva om 🙂

 4. Det ser ut att ha varit en härlig semester iallafall, fast jag håller med om att det är riktigt surt när semestern är över. Vi har också badat massor, men sånt som vi har velat se och göra har varit fullbokat i evigheter framöver.

  • Visst är det tråkigt när allt är uppbokat sjukt långt fram. Blir allt lite less på det.
   Det har varit en bra semester, bara annorlunda.

 5. Tråkigt att semestern är slut, men låter som du haft en riktigt bra semester. Även om det inte blev Liseberg eller high Chaparal som det först var tänkt. Trostricket har jag aldrig hört om innan.

 6. Jag älskar också att ha semester, eller sommarlov som jag kallar det. Jag försöker vara ”ledig” nästan hela barnens sommarlov men jobbar lite hemifrån nästan varje dag, typ en timme.

  Hoppas att ni kan fortsätta utnyttja sommarkvällarna och på så vis förlänga känslan av ledighet.

  • Oh vad härligt det låter. Jag kan tyvärr inte göra så. Jag får gå ner till tre veckor bara för att få semester tillsammans med min man. I år fick vi bara två veckor tillsammans och det är på tok för lite känner jag.
   Vi försöker att njuta så mycket som möjligt av kvällarna för att känna att det fortfarande är sommar.

 7. semester är ju verkligen super härligt att ha men tråkigt när den börjar att närma sej slutet <3 smart trick med trosorna 🙂

 8. Perfekt med trostricks, bra att få varianter, ett bra tricks är också att ha lite med högre midje och dra dem längre upp då får man snyggare midja =D. Men ditt tips var ju toppen. Samt synd att ni ej kom iväg, men det lät som ni hade det bra ändå

  • Hög midja funkar inte så bra på mig, har några bikinitrosor som är högmidjade men de rullar bara ner sig. Är nöjd med trostricket.
   Ja vi hade det bra.

 9. Det berömda trostricket har rädda oss kvinnor många gånger, fniss. Luktärter ska jag plantera på balkongen som kan klättra längs ena vägen nästa år. En bra bikini är fasiken bra köp på sommaren för somrar som denna används de ofta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.