Det måste bli perfekt

Jag har insett varför jag inte bloggar så mycket. Jag har för höga krav på mig själv. Det måste bli perfekt. Kanske texterna så mycket som bilderna.

Därför ska jag utmana mig själv! Fotona behöver inte vara perfekta, de kan t.o.m. vara dåliga för detta är min blogg inte en ansökning om en tjänst. Jag behöver inte bevisa för någon vad jag kan.

Men det måste vara perfekt, det säger min hjärna.

När ska jag lära mig att sänka kraven på mig själv? Jag ställer alltid höga krav på mig själv, alla områden i livet. Varför är jag så dålig på att vara nöjd med min prestation?

Att blogga med foto från mobilen är inte okej för mig, det ska vara bättre tagna foto och de ska vara redigerade på mitt sätt osv.

Men idag, idag får är det foto tagna med min iPhone 8.

Det måste inte bli perfekt!

18 kommentarer

  • Precis! Fast det måste ju inte vara bilder tagna med systemkameran för det kan bli fina bilder med telefonen också men jag får jobba på känslan att det blir fina mobilbilder.

 1. Vad tråkigt att du sätter såna höga krav på dig och bloggen att det istället blir en negativ grej och du inte bloggar. Bara var dig själv, dela det du känner för och strunt i vad andra tänker om det du vill lägga upp .. Så tänker jag 🥰

  • Det är ju inte vad andra tycker utan det är vad jag vill förmedla med bilden. Jag får en bild i huvudet och får jag inte till fotot precis som jag vill så blir jag missnöjd.
   Ja jag måste jobba med att sänka mina krav men det är svårt.

 2. Good enougt räcker bra 🙂 Visst är det mycket finare med bilder från systemkameran, men jag kan även tycka att spontana bilder som andas glädje är minst roliga att titta på.

 3. Jag för min del tycker att det perfekta fotot är det operfekta – oredigerade fotot taget i ett ögonblick – sådana bilder älskar jag. Och fotona idag är ju bara så fina, speciellt med de slokande blommorna – fortsätt skriv och publicera de bilder du tagit för dagen oavsett om det är med mobil eller inte – de är fullständigt tillräckliga och vackra

  • Ja bilderna får inte vara för perfekta, tillrättalagda. Men de ”måste” vara bra, rätt tagna, för att jag ska vara nöjd. Det är skittråkigt att känna så.
   Tack så mkt för dina ord!

 4. Som jag känner igen mig i det du skriver. Jag var precis likadan förut och det ledde till att jag slutade blogga för jag hann inte med. De delar underbara bilder och det duger gott och väl med mobilen ibland. Det ska vara kul och givande att blogga, annars fungerar det knte ❤

 5. Varje sommar upplever jag samma sak. Antingen händer det mycket – som jag faktiskt vill blogga om, men jag ställer för höga krav på mig att få till det perfekta inlägget. Och så går det flera dagar och plötsligt känns det inte kul att blogga om längre. Eller så händer inget speciellt och då får jag prestationsångest och tänker att ingen vill väl läsa om min frukost/bok/utsikt/blomma eller what ever jag kan komma på. Så hög igenkänning! Men jag har faktiskt släppt kraven om systemkamera nu när det är så bra kamera i mobilen. Öva på det du med, för dina bilder är jättefina – även med mobilen!

 6. Hoppa genast ner från det tänker om perfekta bilder för vem bestämmer när de är det? Alla tycker och tänker olika. Gör din grej så blir det bra.

 7. jag tycker inte du är dålig på dina inlågg . bilderna är jätte fina och jag känner igen de där att man stressar med bloggen och det är ju samtidigt inte bra. dörför jag valt o bara blogga när man har haft mkt på gång då blir man lika stressad. precis din blogg är knte ditt arbete det ska va kul 😀

  sorry för sen kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.