Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag

Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag ja man kan kalla denna måndagen mycket men hur man än vrider på det så är det en dag då jag sjukanmälde mig. Visst är det mysigt att sitta i soffan men Sid vid min sida, tända ljus och en bra film på tv:n men det är ju också så att jag alltså är sjuk och inte klarade av att gå till jobbet. Det suger!
Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag

I fredags plockade jag inte lite blommor från trädgården, fantastiskt att det i oktober fortfarande blommar. Hortensia, ros, lavendel och underbara rådhusvinet som skiftar till rött nu. Blommor och ljus gör allt bättre! Ja möjligen behövs det en stort lass med te också.Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag Skräpmåndag eller skitmåndag eller mysmåndag

Jag har dåligt samvete för att jag är hemma sjuk idag, det har jag så otroligt svårt för. Att vara sjuk, menar jag. Det är en del av accepterandet, vi pratade mycket om det på RMS men tja det är svårt att ta det till sig.
Så idag fokuserar jag på att vara sjuk utan dåligt samvete och helt ärligt så hade jag inte varit till någon nytta alls på jobbet idag, hade inte klarat av att byta blöja eller sitta på golvet och jag hade verkligen inte klarat av att ha Bobo-gympa! Så nu blir det en kopp te till och krypa lite närmre Sid.

4 kommentarer

  1. Stressen som kommer av en sjukdag, eller flera, är enorm. Men är man sjuk så är man. Vilket påminner mig om att influensavaccinera mig i år igen. Och just nu förtränger jag aktivt allting som kan liknas vid en förkylning. Orkar inte just nu helt enkelt.

    • Ja det är helt sjukt att man kan bli så stressad av något som man inte rår över.
      Det är ju det där med “är man sjuk” som är mitt problem. Det syns inte på mig, det hörs inte på mig och det märks inte ens om man inte känner mig väldigt väl. Sen visar jag ju inte heller hur ont jag har för jag vill inte klaga stup i kvarten, tycker jag klagar för mycket redan. Just därför känns det som att jag kanske inte borde vara hemma utan bita ihop ännu lite hårdare. Jag vet att det är fel att tänka så och jag jobbar på att tillåta mig vara sjuk i min sjukdom. Att vara hemma för feber eller magsjuka ger mig inte alls samma stress eller dåligt samvete.
      Hoppas du klarar dig ifrån förkylningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.