Varför kan vi inte vara mer accepterande?

Varför kan vi inte vara mer accepterande? Mot oss själva och mot andra! Den frågan brottas jag rätt mycket med idag, jag läste på FB om Linda-Marie som hade fått ett elakt DM på Instagram och det fick mig verkligen att tänka. Jag läste häromdagen på Better Bloggers FB-grupp för medlemmar om en bloggare som hade fått en riktigt elak och läskig kommentar. Varför kan vi inte vara mer accepterande? Jag lever mitt liv på det sätt som jag vill och du lever ditt liv på det sättet som du blir lycklig av. Jag tycker att vi ska intressera oss av varandra för att få höra varandras åsikter och livsval, vi kan alla lära oss något av det. Elakhet är bland det värsta jag vet, bara snålhet som jag har ännu svårare för men det är ju också en form av elakhet. Varför kan vi inte vara mer accepterande

Ikväll försöker jag acceptera min kropp för vad den är, en kropp som lider av Fibromyalgi. Jag kan antingen kämpa emot, vilket jag gjort nu i några veckor, eller så kan jag acceptera att det är så här mitt liv kommer vara med rejäl värk emellanåt. Därför gör jag det riktigt mysigt för mig ikväll. Barnen är nattade med bokläsning och sångstund, nu är det min tur att ha det mysigt.
Varför kan vi inte vara mer accepterande

Jag gjorde mig en kopp chailatte, tog några bitar choklad och valde en film, ja en julfilm. Det finns få saker som jag gillar så mycket med hösten som att tända massa ljus, dricka varmt och titta på julfilm. Vissa tycker att jag är tokig, vissa tycker att jag stressar fram julen men för mig är det ren njutning och att få ta tillvara på julkänslan.
Så nästa gång du ser hur affärerna tar fram julen så kan du väl tänka på mig och hur glad det gör mig istället för att tänka på att det irriterar dig? Det blir ju helt enkelt trevligare så. Tänk på den innerliga glädjen och lyckan som jag känner för julen och vilket leende som sprids över mitt ansikte när jag ser affärerna börja jula. Skratta åt mig, säg att jag är knäpp det är helt okej så länge du bara gör det med ett leende. Om du gör det så ska jag lova att inte idiotförklara dig för att du firar Halloween.
Nä nu ska jag krypa lite längre ner i soffan och mysa till filmen är slut.

4 kommentarer

  1. Visst är det mysigt att se en julfilm. Jag älskar också En julsaga.
    Jag har hört en del som har värk av olika slag som blivit hjälpta av att dricka anti-inflammatorisk Guldmjölk med gurkmeja som huvudingrediens. Kanske värt att testa. Hoppas du har lite mindre ont imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.