Som en glömd skatt

Igår var syrran och jag i Hanaskog och fyndade vackra gamla saker. Det är som att stiga in i ett moln av känslan av barndom och en svunnen tid. Så mycket som finns som jag minns från farmor, mormor och mors kök. Underbart!
DSC_4108 DSC_4134 DSC_4136 DSC_4131
Vackra saker som det bara inte gick att gå förbi. Vågen kommer göra mitt kök så vackert! Är så glad att jag inte köpte en ny utan hittade denna istället för den är så mycket vackrare än allt nyproducerat!

Kakaoburken som ser precis ut som den farmor hade i sitt skafferi. Små mått som jag inte har en susning om vad jag ska använda till men så billiga och så vackra att de bara hoppade ner i korgen som om de hörde hemma hos mig. En vacker tårtkniv som jag tänkt så länge att jag skulle köpa mig, den fick jag av ägarinnan av affären. Hon mindes mig från förra gången jag var där, dessutom var hon så härlig och pratat som min morfar gjorde trots att hon nog inte var mer än en 5-10 år äldre än mig.
DSC_4115 DSC_4116
Jag älskar gamla böcker för omslagen är så vackra, jag har ärvt mitt bokintresse från hela min släkt känns det som för var jag än minns så har böcker alltid varit ett givet inslag. Sagoboken ser jag framemot att läsa för pojkarna, jag vill minnas att just denna om Julklappskälken som döptes till Sleipner lästes för mig som barn.DSC_4122
Den känslan som finns i gamla keramikskålar går inte att få i något som dolts i skåp eller som är nyproducerat. När jag ser på denna skålen så är det som ett tjog av historier flyger över mig, någon har sett denna skål som ett bruksföremål och den har fått vara med genom tider och burit fram mat som har varit efterlängtad. Åh vad jag önskar att föremål kunde tala till mig!DSC_4126I ett av avsnitten av Trädgårdstisdag slog Pernilla Månsson Colt ett slag för glasoasis, jag svimmade nästan för de är ju bara så smarta och vackra! Vanlig oasis må vara smart men det är inte vackert! I Hanaskog hittade jag flera stycken men besinnade mig från att köpa alla och nöjde mig med två, den ni ser på bilden och en grön liten kär en som är som en liten bakelse (ni ser den på första bilden). 

Nu längtar jag hem där jag får ge varje sak sin specifika plats och göra vårt hem ännu mer fyllt av känslor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.