Sorgsna hjärtans trädgård

Abbi Waxman har skrivit boken Sorgsna hjärtans trädgård som handlar om Lilis liv som änka med två barn.

Den här boken var med mig överallt, vilket syns då där är en kaffefläck som inte vill försvinna.

Lilis man har gått bort i en tragisk bilolycka. Lili försöker hitta tillbaka till vardagen men det går inte helt enkelt. Hon är iaf på fötterna nu tack vare hennes två döttrar och hennes syster Rachel.
Det som retar Lili är att alla tjatar på henne att hon måste gå vidare i sitt liv, det är hon inte alls intresserad av. Lili är fast i ett träsk av självmedlidande och där tycker hon att hon hör hemma.

Lili jobbar som illustratör och får i uppdrag att illustrera en bok om grönsaksodling. Arbetsgivaren har även anmält Lili till en kurs i grönsaksodling för att hon ska kunna illustrera boken bättre.
Kursen i grönsaksodling består av en brokig samling människor som snart kommer att bli Lilis vänner. Och kursledaren är ju också trevlig att vila ögonen på.

Detta gör dem vresiga och osugna på att växa. Och vem kan egentligen klandra dem för det?
Om du tycker att kål luktar illa beror det på att du har kokat den för länge. När kål kokas för länge produceras svavelväte, kanske som en kommentar till dina matlagningskunskaper. Ledsen, men det är så det funkar.
Både de manliga och kvinnliga blommorna måste öppna sig, lära känna varandra, kanske umgås och se en film och bara, du vet, hänga.

Vid varje kapitels slut kommer det ett tips om grönsaksodling. Tipsen är de mest fantastiska tipsen som får en att skratta rakt ut. Dessa små tips lyfter definitivt boken som egentligen inte behöver lyftas. För mig kändes det som att det var Lilis tips och inte författarens.

Sorgsna hjärtans trädgård av Abbi Waxman en helt klart läsvärd bok!

27 kommentarer

  • Jag funderade på om det var lite dumt att ge ett boktips till, gjorde det för inte så längesen. Men när jag pratade om denna boken med @lollosbokhörna på Instagram så kände jag att nä jag måste tipsa om den.

 1. Tack för boktipset. Det låter som en småmysig bok.
  Och små gröna tips är aldrig fel. Sen kan man ju hoppas på lite ny kärlek för henne också ?

 2. Vilken mysig bok det låter som en bok för mig att somna till. Älskar att somna till ljudböcker.
  Angående vad booktube är så är det människor som mig som pratar om böcker på youtube (som mig) man får tips, recensioner :)Jag tror du skulle gilla det. Det är inte så stort i sverige men jättestort i usa 🙂

  • Somnar du till ljudböcker? Missar du inte en massa då?
   Jag är inte så mycket på Youtube längre, har tappat det lite. Får se om jag hittar tiden och lusten att kolla upp det.

   • Jo absolut att jag somnar och jag brukar få spola tillbaka. Men jag har märkt att jag slappnar av lättare och ligger inte och funderar över på när jag ska somna eller hur länge jag har legat vaken. Och bli stressad över det. Så för mig hjälper det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.