Hejdå julen

Idag har jag sagt hejdå till julen. Det är lite sorgligt men samtidigt skönt. Det blir så mycket ljusare i huset.

Som sig bör har jag köpt hem tulpaner, det är ju ett måste liksom. Jag insåg dock att jag nog faktiskt måste införskaffa mig en duk som funkar på matsalsbordet. Jag vill ha en du som funkar bättre med de andra färgerna i vardagsrummet än den som syns på bilden. Kanske skulle ta min gamla linneduk, den duken som varit min farmors mormors duk eller nåt sånt.

Jag tror aldrig jag har varit så effektiv när jag plockat undan julen som jag varit idag. Gardiner, filtar, kuddfodral osv är redan tvättat och undanstoppat. Vad hände liksom?

Haha ser ni att jag glömt en tomte?

Imorgon ska jag försöka städa huset, tänkte att det var inte lönt att göra det också idag. Nu är ju dammet på sin plats igen efter jag stökat så då hittar lilla dammsugaren det. Haha

Köpte ny tygblomma till toaletten, tyckte denna var så fin. Förr försökte jag alltid ha snittblommor där men dom vissnar ju så rackarns snabbt så det kändes ohållbart. Känner mig dock lite som mormor för att jag har fejkblommor på toa men men. Jag brukar droppa lite doftolja på dom så sprider dom fin doft också.

Men nu är kvällen här, maten är intagen och jag börjar känna hur det drar i ögonen redan. Sjunka ner i fåtöljen och bara låta kvällen skölja över mig, ja det är nog det jag kommer göra nu.

Har du plockat undan julen än?

14 kommentarer

 1. så härligt att plocka undan julen och ta fram våren tulpaner är så otroligt fina att ta fram och man får verkligen en vår känsla 🙂

 2. Plockade också undan julen idag, började faktiskt redan igår kväll, men fick ner allt i lådor som bars upp av maken till vinden idag. Insåg just att jag missat kuddöverdragen 🙂 Men det fixar jag imorgon. Behöver också lite nya blommor och lampor för jag tycker inte alls att det blev ljust – det är mörkt! Köpte en bukett vita tulpaner iaf nu när alla gamla hyacinter kastats ut 🙂

  • Mannen fick bära upp allt på vinden här också.
   Jag tycker det blev tomt utan granen märker jag nu när den är borta.
   Ljust blev det eftersom jag har röda gardiner till jul och julstjärnor som lyser svagt.
   Jag glömde en tomte, såg jag när jag hade tagit fotot. Haha

  • Mannen fyller år i januari och då vill han inte ha julen kvar. Så det var nu eller i panik innan hans födelsedag för vi hinner inte innan pga barnens aktiviteter.
   Men myset försvinner ju helt klart mycket när man plockar undan julen.

 3. Det må jag säga var en effektiv undanröjning av julen!? Jag har plockat bort ett gäng med tomtar, men längre än så har jag inte kommit? Fast jag har iofs gjort det lite lättare för mig från början, för jag bytte inga gardiner, kuddfodral eller liknande till jul. Men granarna och ljusslingan lyser ännu fint?
  Vilka fina tulpaner!? Jag tycker att duken också är jättefin!

  • Ja det gick förvånansvärt snabbt i år. Maken var inte hemma och barnen lekte med kompisar så de var “ur vägen”.
   Jag byter alltid gardiner, kuddfodral och filtar dock inte mattor också som min kära mor gör.
   Älskar tulpaner men hann inte till Blomsterverkstan (bästa blomsteraffären) pga jag röjde undan julen så det fick bli tulpaner från Citygross. De duger men dom är ju inte som tulpaner från en blomsteraffär.
   Jag har blandade känslor kring duken. Den är fin men jag vet inte om den passar hos oss men det är en gåva från min moster & morbror så den är ändå mig kär.

 4. Hahaha varför hittar man alltid något litet när man väl fått undan allt, så typiskt. Jag har ju sett det att tulpanerna dyker upp överallt igen. Jag ÄLSKAR dom!! Ha en fin dag i ditt ljusa hem <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.