Stora bakdagen

I lördags hade vi stora bakdagen. Kärleken hade bestämt sig för att han skulle göra pepparkakor så i fredagskväll gjorde han degen.

Så efter frukost, ganska lång frukost eftersom syster yster lillstrumpan var här så vi snackade länge, satte vi igång.

Vilket är godast?
Pepparkakorna eller degen?

Vilken lycka att finna en alldeles egen kavel i adventspaketet.

Tur att moster kan hjälpa till att lägga kakorna på plåten.

Ungefär här gav Vincent upp, pappa fick ta över.

Mamman bakade kattbullar (Vincents ord för lussekatter) och tja jag är inget bra på det.
En klar fördel är om man läser rätt i receptet och inte läser fel på jästid och tid i ugnen.
Men smaken blev ändå helt okej.
En lite fråga dock, hur i hela friden får man dom att se ut som lussekatter?

Eller så besöker ni Emma så får ni det exakta receptet.

2 kommentarer

  1. För lite mjöl under degen gör att pepparkakorna är svåra att ta upp från bordet.
    Älskar Alfreds min när G tar upp kakan <3

    För lite mjöl i kattbullarna gör att de tappar formen – jag bakar aldrig dessa i-min-mun-inte-alls-goda bullar 😉 Men gjorde för många herrans år sedan. Spelar väl ingen roll hur de ser ut – bara ätaren tycker smaken är god 🙂

  2. Ett enkelt knep när man gör lussebullar är att rulla ut degen till en lååång tunn korv, jag brukar rulla ut den till en minst 20 cm lång rulle o sen rullar jag ihop från båda ändar så det blir en snygg snurra. Gör en omgång till, så får du säkert rätt på det. Jag ställer upp och provsmakar och kollar snurren! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.