Tidernas godaste Västeråsgurkor

Tidernas godaste Västeråsgurkor, ja så hette blogginlägget med receptet som jag hittade på nätet. Det går ju inte att hoppa över ett sånt recept. Så förra veckan gjorde jag tidernas godaste Västeråsgurkor.
Tidernas godaste Västeråsgurkor

Tidernas godaste Västeråsgurkor

Jag hade sällskap i köket ett tag (ser ni beviset för sällskapet?) och jag trodde jag skulle få föra vidare traditionen och glädjen med att lägga in gurkor men ack nej sällskapet avvek.

Grundreceptet är
1 kg gurkor
4 msk gula senapsfrö
1 gäng dillkronor
8 msk Perstorpsättika (24%)
6,75 dl socker
1,5 dl salt
2 flaskor kolsyrat vatten (á 33 cl)

Givetvis modifierade jag receptet lite, ni känner väl mig vid detta laget så det förvånar ingen.
Perstorpsättikan jag brukar köra med är 12% och jag tänkte inte så mkt på det utan jag körde på med den trots att det stod 24% i receptet. Dillkronor hade jag inga hemma så det fick jag också vackert hoppa över. Senapsfröna räckte inte men jag hade bruna senapsfrö hemma så jag tog lite av dem. Kolsyrat vatten gjorde jag i vår kolsyremaskin, måste ju funka lika bra.
Tidernas godaste Västeråsgurkor

I receptet stod det att man skulle varva senapsfrö, dillkronor och gurka men eftersom jag är som jag är, så gjorde jag inte det. Jag rörde ihop allt (såg till så att sockret blev upplöst) och sen hällde jag det på fyra burkar. Det behöver inte vara så himla juxigt, keep it simple! Jag hade lite mer än 1 kg gurkor så därför blev det fyra burkar.
Så nu står det fyra burkar av tidernas godaste Västeråsgurkor i kylen och väntar på att ätas upp. Efter 3 dagar är gurkorna redo för att ätas upp så mina har varit klara ett tag men när jag har legat i världen värsta förkylning så har jag inte varit sugen på tidernas godaste Västeråsgurkor.

4 kommentarer

  1. Jag ser ett litet finger 🙂
    Har ju aldrig gillat sånt där, men så plötsligt gillar jag ju pressgurka. Ska kanske testa inlagda gurkor med..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.