Att fokusera på tankarna

Att fokusera på tankarna och dess innehåll låter enkelt men är svårt. Det är iaf det som är mitt nya fokus, mina tankar. Att fokusera på tankarna

Jag kände att jag behövde läsa lite, det var på tok för längesen jag läste en bok. Jag har en lista på böcker som jag ska läsa, det är mycket självhjälpsböcker. Eller självhjälp och självhjälp det är böcker som jag vet får mig på rätt bana igen. Jag börjar med The Secret för jag har beslutat mig för att praktisera LoA mer och inte bara ta in LoA till viss del. Det kan inte vara fel att fokusera på att må bra och att tänka bra. Det kan helt enkelt aldrig vara fel att satsa på det!
För att få fram den där myskänslan så gjorde jag en kopp te och dukade fram de ljuvliga pralinerna som jag fick i Goodiebagen från Apotekarns i torsdags. Jag gillar sådan där riktiga praliner för då räcker det med en eller möjligen två för att jag ska känna mig helt nöjd med gottis, samma sak med mörk choklad. Det är viktigt att jag tänker till om det där med livets goda för det jag många gånger har sett som det goda har inte gjort gott. Som t.e.x ett glas vin, det blir inte bra alls längre och då smakar det inte gott heller. Samma gäller för godis fast tyvärr så har det faktiskt inte varit lika lätt att sluta med som alkohol. Därför har jag beslutat mig för att jag får äta och dricka vad jag vill men jag måste vara beredd på vad som kommer dagen efter, värk och orolig mage. Är det värt det? är frågan jag måste ställa till mig själv. Det är här som fokuset på tankarna och LoA kommer in. LoA säger nämligen om känslorna är bra så är tankarna bra och vice versa. Nu vet jag att jag inte mår bra när jag dricker alkohol så när jag blir erbjuden ett glas alkohol så går tankarna direkt till hur jag mår när jag druckit alkohol. Då är det lätt att tacka nej, det är inte värt det helt enkelt. När det kommer till godis har jag tyvärr inte kommit lika långt men då tänkte jag som så att om jag då väljer praliner eller mörk choklad så blir det ju bättre än om jag väljer vanligt godis som dessutom är fullt med massa kemikalier. Jag måste välja att fokusera på tankarna så tankarna blir rätt och får fram rätt känsla.   Att fokusera på tankarna

Därför plockar jag in två kvistar hortensia från trädgården, kokar sylt på hallon och chiafrö och gör tomatsås av tomaterna från växthuset. Allt är sådant som får mig att må bra och när man mår bra så kan man inte ha negativa tankar, det går emot naturlagen.
Idag tänker jag inte längre lägga fokus på att jag är sjuk, idag lägger jag fokus på hur jag mår när jag är frisk. Att fokusera på tankarna är ett sätt att leva, mitt sätt att leva!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.