Tjock, fet och ful

Tjock, fet och ful är något som jag ibland säger om mig själv. Oftast handlar det inte om att jag kanske vill klanka ner på mig själv utan mer en sak som kommer när jag har en riktigt dålig dag. Men ja jag är tjock och jag är fet och ibland känner jag mig ful. Fast det fula är aldrig kopplat till min storlek, det brukar handla om att jag har fått finnar och jag kan aldrig motstå att pilla på finnar.

Idag har varit en sån dag då jag har tänkt tjock, fet och ful. Men jag är ju som sagt tjock och det är inget fel i det men ibland stör det mig. Som idag när byxorna är liiite för tighta i midjan och vaderna känns enorma.

Men det jag måste jobba med är att känna att det är okej att känna mig tjock och fet för jag är ju det. Och det är absolut inget fel på att vara tjock och fet! Det är okej, det är bara beskrivande precis mörkhårig, kort och storbystad. Ordet i sig är inte laddat. Ja samhället har gjort ordet laddat men det tänker inte jag accepterar för jag är tjock, inte fel.

Så idag utmanade jag mig själv genom att ha en kort top (jag brukar ha topar som går längre ner över magen) och tighta capribyxor. Och ja jag har känt mig fin.

Jag är stark, min kropp tar så mycket skit från mig iom fibron. Men min kropp är banne mig helt amazing!

Så nu ska jag rå om min kropp! Högläge för mina trötta ben, ansiktsmask, fotinpackning och en massa starka piller.

14 kommentarer

 1. Viken tur att du avslutade det där inlägget positivt med lite jävlar anamma, för jag var just på väg att börja skälla på dig! Och påminna dig om det där inlägget du gjorde häromdagen med en massa powerkvinnor. Men nu behövde jag ju inte det 🙂

  (Vi har nog alla fuldagar då vi känner oss mindre snygga. Det är förmodligen då vi ska ta det där röda läppsticket eller den glittriga toppen!)

  • Haha nä du behöver inte skälla på mig! Men tack för att du var beredd på att göra det!
   Ja jag borde nog tagit en glittriga top och rött läppstift idag! Det ger alltid lite mer boost.

 2. Alla har vi dagar där vi har dålig självförtroende. Men enligt psykologer så många vi ha de för att kunna komma framåt och se de fina med oss själva.

  Grymt avslut på ditt inlägg

  • Absolut har vi det och jag håller med psykologerna.
   Vad jag försöker lyfta är att jag vill inte ha en dålig dag för att jag känner mig tjock. Jag har ju aldrig en dålig dag för att jag är mörkhårig och tjock är bara något som beskriver min kropp. Det är inget fel i att vara tjock, det är bara en kroppsform.
   Det fina i oss sitter i själen, hur än vi ser ut ska inte påverka vårt självförtroende. Det gör det men jag tycker inte att det borde göra det. Vårt samhälle är så otroligt utseendefixerat och så lite fokuserat på vem vi är och vad vi gör.
   Det vill jag förändra!

   Tack!

 3. Älskar när du vänder till att jag är finast och vackrast som jag är. Det finns fortfarande en av varje sort och tur är väl det för det är ju det som gör oss unika. Du är verkligen superfin!

  • Jag säger inte att jag är ful, jag känner mig ful ibland men det är okej. Att vara ful eller vacker är egentligen bara något som sitt i ögonen på den som tittar. Det jag tycker är fult tycker att någon annan är vackert och tvärtom.

 4. Du har så rätt, vi är alla olika och ser olika ut och man är inte mindre fin eller mer ful pga av olika saker, man måste bara intala sig rätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.