Same procedure as last year

Ni vet i Grevinnan och betjänten så svarar alltid Grevinnan same procedure as last year vi har också en evig följetong på jobbet. Faktiskt har det varit en följetong sedan jag började på Skatteverket för nästan 20 år sedan. Följetongen fanns kanske redan innan dess också. Följetongen är bör man eller bör man inte bära shorts på jobbet?

Chinos shorts, inte kortare än kjolar och klänningar som är OK-stämplad för jobb. Så vad är skillnaden egentligen? Ja jag vet inte. Att vi inte ska ha jeansshorts med slitningar och uppvikta ben kan jag köpa. Likaså att vi inte ska ha kortare shorts eller shorts i mjukistyg.

Jag menar, är det hemskare att se mina ben för att jag har shorts än när jag har kjol? Benen är precis likadana ut oavsett vad jag har på mig. Är det kanske bristningar, åderbråck och blåmärken som stör? Fast varför stör dom då inte när jag har kjol på mig?

Ser jag mindre förtroendeingivande ut för att mina ben syns? Eller är shorts djävulens plagg som bara förtappade människor bär? Vad är det som är så farligt med att bär shorts på jobbet?

Same procedure as last year, same procedure as ever year!

16 kommentarer

  • Tack snälla, det är mest att jag inte förstår skillnaden mellan att ha en knälång kjol och ett par knälånga shorts. Varför är det ena okej men inte det andra?

 1. Ja du. Den som de visste men det är väl någon gnällspik som har klagar.

  Dina ben är verkligen inte hemska 🙂 Dom är unika

  • Jag förstår inte varför en statstjänsteman inte skulle kunna bära shorts i tjänst, vi har ju ingen uttalad klädkod men ändå är det lite tabu.
   Mina ben är hemska, särskilt ikväll när jag har så ont i dom att jag knappt kan gå. Men rent utseendemässigt så ser dom nog ut som många andra bens gör.

 2. Den diskussionen har jag också hört, vi har dock inte det så formellt på min arbetsplats så vi kör shorts om vi vill (men man är ju arbetsklädd, inte strandklädd). Fattar faktiskt inte heller riktigt grejen.. Huvudsaken är väl att man är hel, ren och ser skaplig ut? Om det sedan är shorts, kjol eller långbyxor kan väl kvitta. Finns det skoregler också hos er? Får man ha jympisar? Sandaler? Sandaler borde ju också vara förbjudet om shorts är det? Konstigt…

  • Problemet är att det finns en gammal klädkod från 80-talet och Viasat hävdar att den gäller för det finns ingen nyare medan andra hävdar att man har slopat det här med klädkod och därför gäller den inte.
   Min kompetens sitter ju varken i mina kläder eller i mitt utseende så egentligen är det bara förlegad syn, tycker jag.
   Jag vill minnas att det nämns något om skor i den där klädkoden från 80-talet. Men det var ingen som sa till kollegan som alltid hade Foppatofflor om sommaren. Både sandaler och gympaskor är tillåtet.

 3. Hmmm, den frågan har funnits på alla mina jobb….hos oss är det inte aktuellt med shorts vare sig på män eller kvinnor, vet inte var klädkoden kommer ifrån, men det är dessutom så att man alltid har en kavaj hängande att slänga på sig om man måste iväg.
  Förra sommaren igen när det var så hett bad domaren om ursäkt när hon tog av sig kavajen och sa att det var inte för att hon inte respekterade oss men det var väldigt varmt….sitter respekten i kläderna tro?

  • Verkar som det ja. Jag har en kollega som oftare har hoodie på sig på jobbet, det tycker jag ser slarvigare ut an ett par chinos-shorts.

 4. Det är egentligen lite larvigt med dresscoder inom yrken. Kör på det som du gillar och skit i andra. Vissa dina snygga ben och de som vill kommentera är säkert bara avis på dina

  • Tack snälla men det är tyvärr inte så enkelt när man är statsanställd.
   Tycker också att det är larvigt. Hel, ren och påklädd borde vara nog.

 5. Att inte bära schorts å man arbetar inom vårdyrken eller serviceyrken, städ kan jag förstå då man kan få starka produkter på sig samt för bakterier osv. Men numera finns det ju så mycket snygga schorts så kör på du

  • Visst finns det yrke där det inte funkar men jag har ett kontorsjobb, mer eller mindre, med kundbesök. Och som sagt så fattar jag inte alls skillnaden mellan en knälång kjol och ett par knälånga shorts.

  • Det är just det de inte kan bestämma sig om, vissa chefer säger att det är okej medan andra chefer nästan ger någon en muntlig varning om de kommer i shorts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.