Träning och kreativitet

På neruorehaben så går vi igenom min målsättning, vad vill jag göra, vad kan jag göra och vilka förutsättningar har jag för att göra dem. Jag träffar Viggo som är arbetsterapeut och min lots. Sen träffar jag även Camilla som är kurator och ett stöd i arbetet. Zinziana är fysioterapeut och vi gör en massa roliga grejor. Sen har jag även träffat läkaren men eftersom jag har så bra kontakt med min neurolog så har jag och läkaren inte haft så mycket att ändra på.

Två av mina mål är att jag vill få igång träningen igen och att jag vill vara mer kreativ. Nu har jag kommit på att jag kan ju faktiskt slå ihop de två. Jag kan vara kreativ genom att göra ett snyggt veckoschema där jag anger vad jag ska göra och när jag ska göra det. Har gjort ett till Affe som ett första test och jag tror att jag vet hur jag ska göra ett till mig själv.

Jag har lagt in duscha i hans checklista för att han ska ha något som är enkelt att bocka av. Försöker lära honom hur gott det är att kunna stryka en uppgift som är avklarad. Till mig själv kommer jag nog bara göra en “att göra”-lista. Jag funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra min “att göra”-lista. Ska jag göra som till Affe så jag gör ett löst blad eller ska jag köpa mig en bok där jag kan göra alla veckor i? Alla dessa beslut. Haha Om jag skulle köpa mig en bok så skulle jag ju kunna göra en habit tracker i den också. Då får jag ju en check på hur min månad har varit. Och då mina vänner, då får jag ju in kreativiteten i det också. Alltså jag är så himla smart. Hahaha

Att vara drivande

Kanske kan det vara så att jag är för drivande, jag sätter höga mål och många mål. Självklart så fungerar inte det utan allt blir pannkaka då. Så nu ska det, med rehabens hjälp, bli bra planering med mål på en rimlig nivå. Mitt hemmaträningsprogram som jag själv satt ihop ska modifieras så att jag får fler övningar som jag behöver. Jag ska schemalägga träningen så att den verkligen blir av. Sen kommer det jobbiga, jag får inte hacka på mig själv om jag missar träningen en gång. Jag får inte heller ge upp utan måste komma igång igen. Så ja jag har lite arbete där.

Jag fick testa ett hjälpmedel idag, har ingen aning om vad det heter men det ska hjälpa mig med min vänster fot. Jag har inte droppfot men den är lite ostabil ibland. Sen tejpade Zinziana mig för att jag är överrörlig och överböjer knäna alltid. Tyvärr så har tejpen redan börjat lossna och rulla sig. Men vi har nog tejp hemma så Kärleken kan tejpa om mig.

Så nu återstår bara att verkligen få till träningen och att vara kreativ.

10 kommentarer

 1. För mej funkade det att sätta ribban lågt, träna 1 gg i veckan, sedan höja till 2… och till slut till tre. Inte mer, då tröttnar jag. Och inte banna mej om det inte blir nåt alls. Svårt…

  • Det är just den sista biten som jag har svårast för, att inte banna mig själv om det inte blir av.
   Min ribba har i princip alltid legat på 1-2 träningar i veckan. Men sen har jag lagt till en massa andra saker också som tex promenader, yoga osv vilket då har blivit för mkt.

 2. Det är ju det där med att sätta rimliga mål, jag brukar ofta sätta mina mål lite för högt. Men man får börja lågt och jobba sig uppåt. Jag tycker att du ska skaffa en bok så du kan hålla koll över dina framsteg under längre tid

 3. Lagom höga mål är det bästa. Man ska lyckas, men ändå ska det vara en utmaning. Sen är det alltid skönt att kunna bocka av det man gjort.

  • Lagom är ett bra ord men jag använder det allt för sällan. Rimliga mål på rimlig nivå är det vi jobbar med nu.
   Eller hur, listor is da shit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.