It’s beginning to look a lot like Christmas

Det är verkligen den bästa tiden på året nu! Jag älskar alla årstider och jag är glad för att jag har olika årstider men julen. Känslan när julen närmar sig och man ser ljus i mörkret är svårslagen. Ja jag vet att jag inte kommer ha så mycket juligt upp till första advent och det känns konstigt men jag har lite iaf.

Så enkelt men så vackert. En lärkgren som jag hittade när jag var ute och gick med hundarna, den hade trillat ner i en buske så jag bröt inte den. En liten liten gran och lite mossa, glöm inte fråga markägaren bara innan ni plockar det. Två blåa hyacinter som fick följa med hem från Lidl för längesen men de har blivit ståendes på balkongen. Ljusslingan köpte jag förra året på Jysk, tror den kostade en tia eller ngt sånt. Enkelt, vackert och väldigt smidigt att flytta med till nya lägenheten.

Skogstur

Tänk så glad jag blir av att gå en stund i skogen bara en liten skogstur som var helt spontan. Som vanligt så hittade jag perfekta julgranar men vi kör ju med plastgran så det var lite onödigt. Haha Men som barn var jag alltid ute i skogen och valde ut vår julgran. Morfar hade skogsmark så det var tradition att göra det. Sen när far blev skogsägare så kunde vi ju ta gran på hemmaplan. Det är allt lite synd att mina barn inte får uppleva känslan av att traska runt i skogen och leta julgran. Har du valt ut din julgran i skogen någon gång?

När vi flyttade från huset så hittade jag en kartong på vinden som var från tiden då jag jobbade på Skatteverket i Malmö. I den kartongen så låg det julpyntet som jag hade på jobbet. Självklart tog jag med mig det till jobbet nu i veckan. Så en liten ljusslinga med snöflingor och några tomtar. Det är det lilla som gör det. Pyntar ni på ert jobb? Jag hade älskat jobba på ett ställe där de går all in på julpyntet. Helt underbart, jag hade ju varit lycklig varje dag på jobbet. Ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar.

Skyltsöndag eller julskyltning

Säger ni skyltsöndag eller julskyltning? Jag använder nog båda orden. I år så står Kärleken återigen på julskyltningen med räddningstjänsten. Men i år ska även Alfred vara på julskyltningen för hans klass ska sälja lotter och hoppas på att dra in lite pengar till klassresan i slutet av sexan. Det känns lite jobbigt att jag inte har engagerat mig i det men det är ju just det jag ska jobba på. Jag kan inte vara med överallt, alltid. Så nu får andra föräldrar ta ansvar och hjälpa ungdomarna. Jag får väl masa mig upp dit och köpa en lott eller två iaf.

Julgranen som står på torget i Eslöv

Imorgon ska jag ut på äventyr, jag ska åka och träffa min kära Jennypenny. Det ser jag verkligen framemot. Det var alldeles för längesedan vi sågs, vi har daglig kontakt (tack messenger) men vi ses på tok för sällan. Men så bor hon också i Trelleborg som är typ jättelångt bort. Haha

Nu ska jag njuta av glöggen och sen är det snart dags för sängen eller ja i teorin iaf. hahaha

12 kommentarer

 1. Här är det också julskyltning i helgen och dottern ska sjunga i Luciatåget. Så ja, jag säger julskyltning 🙂
  Pyntar inte så mycket på jobbet, men imorgon ska jag sätta fram ljusstakar i alla fönster iaf. Och på lördag blir det “julfest” fast inte så juligt 🙂

 2. Jag knarkade jul förr om året, hade runt 15 kartonger med julpynt som skulle upp. Men vi planerar ju att bo i husbil, så jag har sålt av nästan allt på loppis. I år blir det bara ljusstakar i fönstren, men nog har jag letat gran ute i skogen på Öland 🙂

 3. Jag säger julskyltning, och jag ska på första julmarknaden imorgon vilket känns så mysigt! Jag väntar några dagar till innan julpyntet kommer upp här hemma även om det kliar i fingrarna.

  • Jag skulle åkt på julmarknad men sen kom neurorehaben och sen blev jag sjuk så det blev ingen julmarknad.
   Sätter du inte upp julstjärnorna/ljusstakarna till 1:a advent?

 4. Tycker julskyltningen smyger på lite för tidigt. Jag minns då jag var barn och bodde i
  Sollefteå så var just skyltsöndagen en rätt stor dag ( ialla fall för mig som barn) då alla samlades ute, affärerna täckte av sin fönster och det var lite fest. Saknar den känslan lite.

 5. Visst är det mysigt i december eller nu fram till självaste julafton. Var på flera julmarknader redan förra helgen och träffade tomten på NK. Ska på en julgrej idag på Hallvylska museet som jag tror kommer bli spännande.

  • Jag kom aldrig iväg på Husaby Julmarknad i år heller. Jag blev förkyld och det körde allmänt ihop sig. Nu har jag varit på Vellingeblomman och på julskyltningen. Får se om jag lyckas hitta någon julmarknad som jag kan gå på. Skulle vilja gå på alla typ.

 6. Jag har inte ens börjat med julgardinerna än men snart så ska nog jag också börja julpynta lite. Håller med. Det är en mysig tid även om jag fryser alldelses för lätt. 🙂

  • Hade redan haft pyntat hela hemmet om det inte vore för flytten. Min jul börjar ju i september och sen bara ökar jag på det tills hemmet är helpyntat.
   Önskar att vi hade haft trettio grader kallt, tomtar över allt och skog av gröna granar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.