Annars då?

Jo, tackar som frågar. Det är väl som det är. Mycket har hänt och mer ska hända. Livet går i 120 och jag försöker bromsa.

Jag har inte jobbat på flera veckor för jag har äntligen börjat med Neurorehab. Det är superbra och så uttröttande. Dessutom har jag även lyckats vara sjuk en hel vecka, bytt bromsmedicin och fixat ny lägenhet. Ja det är verkligen allt på en gång denna hösten.

Lägenhetsbyte

Den nya lägenheten får vi den 1 december och vi ska vara ute ur denna lägenheten den 5 december så det blir snabba ryck. Tack och lov för att vi inte har lika mycket grejor nu som vi hade när vi flyttade från huset. Jag saknar inte huset det minsta lilla men det ska bli skönt att grabbarna ska få varsitt rum igen. I huvudet har jag redan flyttat in i den nya lägenheten, jag har ju valt färgerna på väggarna. I Affes rum är det en ljusgrå färg, i Vicces rum är det en fondtapet och en sandfärg på väggarna och i vårt sovrum är det lingrönt. Resten av lägenheten är vit så det blir ljust och fint. Dessutom så är det tak över hela balkongen så jag ser framemot många fina stunder där.

I och med att vi ska flytta den 1 december så blir det inte julpyntat till första advent. Det känns så tråkigt och ovant. Givetvis blir det lite pyntat ändå men inte så som jag brukar. Jag får maxa det när vi väl har flyttat. Vi ska iaf fira in den nya lägenheten med julbord på fredagen. Det ska bli så trevligt och så gott! Kärleken är iväg på julbord med ett gäng från räddningstjänsten så det blir grabbarna, jag och mina kära paranteser. Tills dess så njuter jag av julböcker, julfilm, julspaning och tomtelatte.

Livet i stort och smått

Vi har firat Vicce som har fyllt 14 år, helt ofattbart att han redan är 14 år. Han har även hunnit med att ha sin första praktik och han älskade det. Han steg upp kl6 varje morgon utan problem och han somnade ovaggad varje kväll.

Tyvärr har vi även hunnit med att ha lite storm i storfamiljen, vi sluter upp och stöttar allt vad vi kan men beroende är fruktansvärt. Vi älskar och finns där men suget är för stort. Det gör så ont i hjärtat när en älskad dras ner i skitet. En dag kanske vi får tillbaka honom igen. Saknad och alltid älskad men moster kör med tough love.

Julnyheter som inte gillades

Självklart har jag testat massa julnyheter, känns som det är färre i år dock. Inte bara färre för de är inte heller lika goda. Plopp fresh mint var god och Toffifee vit choklad var goda men sen har det mest varit en besvikelse. Har du testat några julnyheter i år?

Givetvis är mitt julkonto på Instagram igång men jag har inte orkat vara riktigt lika aktiv där som vanligt. Kolla gärna in kontot @christmasbyemschen

Tjejfest

Jag har varit iväg på tjejfest och det var vansinnigt kul. Känns så härligt att jag har orkade med det. Det känns dock att jag är gammal nu för kl22 åkte jag hem och då var jag allt lite lullig. Hahaha

Underbara Petra hade fixat det så fint till oss. Maten var god, drickan flödade och skratten var många. Dessutom så fick vi alla en liten hälsning om hur Petra ser på oss, vad vi är för henne. Och alla fick en present, en isklamps-flamingo. Det var kul att få klä upp sig, sminka sig lite mer än vanligt och dra iväg en fredagskväll. När jag drog hem drog tjejerna till Malmö för att festa men det gick inte riktigt deras väg, garvade gott när jag hörde om deras Malmötur. Fast den håller vi för oss själva för det som sagts och hänt på tjejfesten stannar där. 😉

Hej mitt vinterland

Igårkväll kom den efterlängtade snön! Det föll stora snöflingor när jag gick till stationen i morse och sen har det fortsatt. Jag önskar så att vi får behålla snön, det är så mysigt!

Nostalgisk övning

I år julen ska Affe gå i luciatåg för på hans skola så är det alltid sexorna och tvåorna som går luciatåg. Han kom hem med ett häfte med luciasånger som han ska kunna. Så nu sjungs det luciasånger för fullt, precis som jag gjorde varje vinter i tio år.

Så vi dricker julmust och sjunger sånger. Snacka om att få julkänsla!

Så det är fullt upp, jag försöker hushålla med energin men det är inte så lätt. Allt är ju så skoj! Nu ser jag framemot att kunna julpynta i den nya lägenheten och att få äta julbord!

Vad längtar du efter?

8 kommentarer

 1. Det har gått så fort. Första advent nästa helg. Fattar inte hur jag ska hinna. Har inte testat något av det du visade, men min man testade den där trocaderon och gillade den inte alls.

  • Nä den där trocaderon var inte god fast Affe gillade den. Undrar om den kanske är godare om man inte väljer zero.
   Det har verkligen gått snabbt. November har bara försvunnit för mig.

  • Jag hoppas verkligen att det blir bra med den nya lägenheten. Jag vet att jag kommer vilja köpa massa nytt för att få till det som jag ser det i mitt huvud men maken min kommer bromsa mig och det är nog rätt. Vi måste bo in oss först så att vi behöver det jag tänker så vi inte köper fel grejor.
   Jag gillade inte alls chokladen, tyckte inte smakerna gick ihopa.
   Ha en fin kväll du med!
   Kram

 2. Det låter som om ni kommer få det jättebra i nya lgh och ässcch då ni får advent ändå, ni får adventa extra mycket då det är klart på nya stället. Tråkigt med en familjemedl som inte mår bra och det gått lite åt fel håll. Tänk så lätt det kan bli sådär

  Mysigt med tjejkväll

  • Det är skrämmande hur lätt det är att det blir fel i livet.
   Ja jag får gå all in med pyntet när vi har flyttat.
   Vi ser framemot den nya lägenheten, alla på olika sätt dock. haha

   Tjejkvällen var verkligen toppen!

 3. Vad tråkigt att ni inte kan pynta till advent, men ni får gå all in i den nya lägenheten sen. Låter som att ni kommer få det jättebra där.
  Julprojektet har jag läst och den var riktigt mysig tycker jag. Ska snart ge mig i kast med mina julböcker nu också 🙂

  • Jag har väntat och längtat efter Sarah Morgans bok så jag tror att jag väntar med den så jag har den att se framemot. Vilka julböcker ska du läsa?
   Jag kommer maxa den nya lägenheten med julmys! Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.