Vi tog en lugn söndag

Vi tog en lugn söndag med lite lekplatslek, spökhistorier och lite trams men framförallt så hängde vi i soffan.
Vi tog en lugn söndag Vi tog en lugn söndag

Ja vi passade även på att sova en stund i soffan, det snöade ändå ute så rollorna fick vila idag.
Själv har jag mest suttit och surat i soffan. Jag avskyr när jag är på sånt humör, vem blir glad av att sura liksom? Jag tror jag gick till köket 3 gånger för att börja laga mat utan att kunna göra det för humöret var fel. Långt om länge hade jag iaf ordnat så vi fick middag, söndagsstek. Nomnomnom
Jag måste verkligen vara på rätt humör för att jag ska kunna laga mat, om humöret är för kryddat så blir maten kaos. Det viktiga är att hitta ett sätt att få bort humöret, det gamla beprövade knepet att räkna till 10 och muttra lite och kanske tom stampa lite i golvet. Egentligen önskar jag att jag inte hade haft spärren att bete mig vuxen för ibland tror jag det hade gjort nytta att få sådan utbrott som Alfred kan få. Att få lov att bli så arg att man skriker ut sin frustration och ilska, det måste vara mycket bättre för själen. Varför hindrar vi barnen från att göra sånt egentligen, det är ju viktigt att ta hand om välmåendet och det är inte välmående att stänga in sina känslor.

Jag vill också passa på att rekommendera en viktig dokumentärserie, Morgan Spurlock granskar USA. Jag har gillat Morgan Spurlock sedan jag såg Super Size Me, jag tycker han gör bra dokumentärer och har en förmåga att ta människor. Serien går på Tv4 Fakta och idag handlar det om skillnaden mellan rika och fattiga i USA, det är enorma skillnader och jag blir riktigt illa berörd. Jag är innerligt tacksam för att jag bor i Sverige och jag är tacksam för allt jag har! När Morgan talar med en man som har varit arbetslös i 5 år så blir jag riktigt illa berörd, familjen lämnade sitt hus till banken och flyttade ut till en dåligt område med hög kriminalitet. Jag ser hur mannen har tappat glöden i ögonen och jag riktigt känner hur han har gett upp efter 5 år där han har nekats nya jobb. Det är precis som att han har tappat sin människovärde, det gör mig otroligt ledsen.
Så in och se serien nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.