17, Ditt yrkesliv

Som jag skrivit förr så jobbar jag som sheriffen i Nottingham, jag tar från alla och ger till staten. Moahahaha
Jag jobbar alltså på Skatteupplysningen i Malmö med internationella skatte- & socialförsäkringsfrågor. Jag älskar det! Det är utan tvekan det roligaste jobbet jag någonsin har haft.

Jag började på Skattemyndigheten i maj 2001 som skatteassistent och fick den fantastiska lönen på 13 000 kr, brutto då alltså. Jag var överlycklig, lite mallig och hyfsat nervös. *s*
Jag började med int.p.besk -03 och det har jag aldrig ångrat. September -05 började jag på SU (Skatteupplysningen) och det har jag väl inte direkt ångrat men jag saknar mina gamla SAS:are och gamla gränsgångare. Jag kan sakna att fatta beslut, att handlägga ärende, att taxera helt enkelt. Fast just nu har jag ingen längtan efter att flytta på mig. Får väl se hur det blir när en av cheferna går i pension.

Just nu går jag en kurs på jobbet. Jag läser grundkursen i näringsbeskattning dvs. enskilda näringsidkare. Det är kul men väldigt utmanande för mig, jag har ingen akademisk utbildning.

Jag jobbar även 25% på ett myndighetssamarbete som heter Øresundditekt. Där jobbar personal från Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen, Försäkringskassan och Skatteverket. Vi har hand om Sverige/Danmark-frågor. Jobb, studier, föräldraledighet, pension osv.
Ni kan gå in på www.oresinddirekt.com för att se vad vi jobbar med. Extra intressant för er som kanske ha funderingar att jobba på andra sidan sundet eller kanske en lärlingsutbildning.

Jag har dom bästa kollegorna både på SU & ØD och jag går med glädje till jobb varje dag. Just nu isf.

20120208-081317.jpg

Ringer ni till Skatteverket med en fråga så kan det alltså vara jag som svarar, så var trevliga. ;P

Några frågor på detta?

4 kommentarer

 1. Okej! Kul att veta vad du jobbar med. 😀 Och vad glad jag blir att höra att du trivs så bra på jobbet.
  Jag ehrm fick lite fel papper från Skatte häromveckan och de vill jag skulle betala in 11000 kr mer per månad i F-skatt. Då var jag lite blek med några telefonsamtal senare var allt okej…:-D
  puuuust. Måste säga att telefonsupporten är jättebra!

  Kramar och vi ses snart

  • Va skönt att du fick det utrett! Hoppas att du fick bra bemötande, alla mina kollegor är inte på rätt plats om man säger så.

   Ang. det går inte några tåg från vår lilla håla men ersättningsbuss ska gå. Man skulle dock räkna med en timme längre restid. Inte okej. Det ska tydligen vara så fram till måndag halv fyra. 🙁

   Kram

 2. Fråga: Varför väljer du bara bilder till bloggen där jag ser ut som en jubelidiot? Det räcker väl att dom som träffat mig vet det? Alla behöver ju inte få se bilder på det! ;P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.