Att faktiskt lyssna

Jag har så himla bra kunskaper om hur jag ska ta hand om mig. Men det är svårt att ta det till sig och verkligen leva så. Nu försöker jag verkligen. Jag har faktiskt lyssnat på mitt fina rehabgäng. Så trots att jag är i ett skov så har jag försökt följa planen.

Igår tog jag fram min lilla träningslåda och min tjockaste yogamatta. Sid blev överlycklig för han älskar den mattan, varför vet jag inte. Han gjorde lite övningar faktist för han gjorde nedåtgående hund och något som skulle kunna vara barnet. Haha När han väl var färdig så tog jag över och gjorde mina yoga övningar, försiktig och lugnt. Sen gick jag över till mina andra övningar och gjorde de utan vikter eller med lättare vikter än vanligt. Jag är minsann stolt över mig själv, jag har lyssnat. Vem trodde väl det?

Min rehabplan

I min rehabplan ingår även att vara kreativ för det ger mig energi. Allt som jag gör enligt planen ska skapa ork till att få en bra balans mellan jobb och fritid. Att få en meningsfull fritid helt enkelt. Och eftersom jag är som jag är så måste jag ha något “bevis” för att jag har gjort det jag ska göra. Så då fick det bli en habit trycker book. Jag följer inte längre dag för dag, det vet jag att det inte håller. Tänkte att jag ska följa upp vecka för vecka och se om jag kan hålla fast vid det. Jag ska också försöka vara snäll mot mig själv och inte kräva perfektion. Inte heller särskilt lätt.

En del i rehabplanen är att jag ska läsa 30 minuter i veckan. Det klarar jag just nu och faktiskt så läser jag mer än 30 minuter så det är bara att njuta. Innan jul kunde jag inte läsa men då lyssnade jag på ljudböcker. Så nu har jag två julböcker som jag hade tänkt läsa till jul men inte har läst. Tror nog att det ska gå bra att läsa dom nu också. Ja och jag har gjort ny naglar, inte riktigt nöjd där heller men det var ju det där med att vara snäll mot mig själv. Tydligen är jag perfektionist, iaf enligt min kära make.

Nyttig, god och mättande frukost

Jag följer ett konto på Instagram som heter Mackanskost och han visade detta frukostalternativ. Eftersom Affe gillar smoothie och gröt så tänkte jag att det kanske kunde pass honom. Sagt och gjort, vi slängde ihop en sats.

För en låda behövs;
1 dl Havregryn
1/2 dl mjölk (ta den du gillar)
1/2 dl grekisk yoghurt (jag hade bara vaniljyoghurt hemma)
1/2 msk chiafrö
Frusna jordgubbsätrningar (går säkert bra med andra bär också)
Lite honung och salt (vi hade ingen honung hemma så vi tog vaniljsocker)

Rör runt och låt allt stå i kylen över natten. Sen kan du ta med den till jobbet/skolan om du äter frukosten där eller så käkar du den hemma.

Affe gillade inte den direkt men jag tyckte det var gott. Jag kommer nog dock ha lite mer mjölk i för att få en lösare konsistens.

Nu är det nock!

Jag mår inte mycket bättre idag än vad jag har gjort de andra dagarna i veckan men nu får det vara nog. Att vara i ett skov är bajs, att vara i ett skov utan värktabletter är ännu värre. Så idag bestämde jag mig att det är jag som bestämmer, inte värken. Jag tog en lång och varm dusch, tog en promenad med hundarna, letade upp lite lagrum som jag lovat osv. Visst jag sitter i soffan nu också men jag känner att jag är hmm inte piggare men bestämd. Ikväll ska vi till min systerdotter en runda och hälsa på Pascal. Men när vi kommer hem, då ska jag sätta mig min julklapp min TENS.

Det är härligt att vara igång och blogga igen, vet inte varför jag tar såna uppehåll nu men som sagt. Det är nock nu! Jag ska blogga mer, hoppas jag. Haha

Jag önskar er en trevlig kväll!

14 kommentarer

 1. Men oj vad du varit aktiv! Varför är det så svårt med vissa saker… att men vet precis vad som är bra för en och hur man BORDE göra, men ändå inte gör det???!

  • Ja den var helt okej, ska testa den med lite annat i tänkte jag. Sen såg jag en annan idag, från samma konto, som jag tänkte att jag skulle testa. Jag tycker det är kul att testa nya frukostar eftersom jag inte är så glad i mackor.
   Det är tufft att komma igång men när jag väl är igång så älskar jag det.

 2. Du har varit väldigt aktiv och jag tycker det låter som att du har en riktigt bra rehabplan! Jag är precis likadan att jag vill ha bevis på vad jag gjort och det kanske är därför som jag älskar att ha listor som jag kan bocka av.

 3. Att vara snäll mot sig själv är så viktigt, men så svårt. Bra att du gjorde lite övningar, och just i yogan pratas det så mycket om att göra det du kan just där och då. Att dagsformen får styra mer än något annat. Det där var nog inte min typ av frukost 🙂

 4. Usch det låter riktigt jobbigt med dina skov. Din rehabplan verkar bra, lite att fundera över och ta till sig. Började med morhongympa i måndags och klarat fyra morgnar vilket känns bra. Startade en Bullet journal där jag har en träningstracker och hoppas den ska peppa mig att inte låta bli.
  Snygga naglar, du är duktigt. Jag hade nog aldrig haft tålamodet
  Kram Kajsa

  • Heja dig! Önskar så att jag vore en morgonmänniska så jag kunde göra morgongympa och goda frukostar.
   Jag har startat och startat om BJ så många gånger så nu blir det BJ light. Jag hoppas att det håller i sig och att jag inte börjar tänka på att textningen inte är så fin som jag vill.
   Tack så mkt! Jag trodde inte heller att jag skulle ha tålamodet till det men det är kul.
   Kram

 5. Ja du… vet inte om du påverkas av väderomslag och kyla, som jag gör. Pissigt är det oavsett. Jag mådde så himla bra på resan, nu är det väldigt mycket varannandagsmående. Det är nästan lite spännande varje morgon att vakna och inte veta hur man mår… Blä!

  • Jo det är helt klart väderomslaget som spökar. Nu har vi haft regn och blåst så länge så nu orkar inte kroppen med det mer. Men det är bara att ta en dag i taget och vara rädd om sig själv.
   Ja och drömma sig bort till värme och sol.

 6. En lång och varm dusch ska jag ta ikväll. Det är så kallt nu så ska mjuka upp kroppen. Härligt att du har fått in läsningen i din vardag. Hoppas böckerna är bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.