Men hallå 2023!

Jag har ju helt glömt bort att visa vårt nyårsfirande! Vi hade jättekul! Jag som inte gillar nyår ens. Men när man är med Petra & Jocke är det aldrig tråkigt.

Vi körde engångstallrikar för att slippa hålla på med disken. Givetvis hade vi hattar också! Massa glitter och grejs precis som det ska vara på nyår. Av säkerhetsskäl och värmeskäl så valde jag batteriljus istället för vanliga ljus. Ingen brandfara och ingen behöver svettas mer än nödvändigt. Haha

Jag hade nya byxor och nya örhänge. Det syns dåligt på fotot men byxorna är mörkgröna. Himla sköna brallor, gillar den modellen och har flera stycken nu. Jag kände mig fin och sval, blusen är verkligen superskönt. Det roliga var att jag köpte dessa byxorna men stod och valde mellan dessa och ett par vinröda. Gissa vem som köpte dom vinröda, helt utan vetskap att jag hade köpt dom gröna. Hahaha Jupp Petra köpte dom. Vi är så lika!

Att ha roligt oavsett ålder

Vi åt trerätters och vi hade delat upp ansvaret. Petra och jag hade förrätten (Petra gjorde allt och sa åt mig att dricka vin) som var krustader med två olika fyllningar. En var med räkor och en var med svamp, den med svamp var nog allas favorit. Ja förutom Affe för han gillade inte själva fyllningen utan vill bara ha sås och krustaden. Haha

Kärleken och Jocke hade hand om huvudrätten och det var fondue. Det är så gott med fondue! Fondue är bra mat också för det tar tid så man äter sakta. Jocke & Petra hade med sig sin airfryer och jösses så goda pommesen blev. Petras teknik för att få köttet på fonduegaffeln var nog den roligaste tekniken jag sett. Tur att skålen höll! Hahaha

Grabbarna hade hand om efterrätten. De skulle göra en O’boy cheesecake men de behövde lite hjälp. Petra skulle hjälpa grabbarna men om man inte läser hela receptet så kan det bli fel, väldigt fel. Ja jösses den efterrätten kommer nog ingen av oss glömma. Hahaha

Jag var så himla nöjd med kvällen., kände mig fin, vi skrattade (Petra och jag fick skrattattack), vi sjöng, vi dansade och vi hade jättekul! Jag hade slängt ihop en lista på Spotify med en massa olika musik men den dissades och Jocke tog på sig rollen som DJ. Han blir lite kaxig när man säger det så vi behöver ju inte berätta att det blev bättre när han var DJ. Haha

Som vi dansade och hoppade till gamla godingar. Jag är fullständigt kass på att dansa men kul hade jag iaf. Som Petra sa, röra på höfterna kan du iaf. Hahahaha Jag har faktiskt gått på Salsakurs, en kväll men ändå jag har lärt mig grunderna. Där kunde jag dansa men så var läraren tävlingsdansare så det hade varit konstigt om han inte kunde föra.

Tolvslaget

Så kom tolvslaget och 2023 var här. Självklart regnade det och var mulet men vi såg en hel del från balkongen ändå. Vi hade inte själva några raketer, det är vackert men meningslöst med fyrverkeri. Snacka om att elda upp pengar!

Sen tog Petra & Jocke sista tåget hem till Eslöv. Väl i Eslöv fick de ringa Polisen för det var bråk på stationen. Alltså Eslöv är inget bra. Tråkigt slut på en rolig kväll eller tråkig start på det nya året.

Vi hade iaf en jättetrevlig nyår och vi var väldigt slöa på nyårsdagen. Den spenderades i soffan med att vi började titta på Beck-filmerna. Precis som nyårsdagen ska vara.

Hade du en bra nyår?

16 kommentarer

 1. Det syns att ni hade en riktigt rolig kväll😄 Du var jättefin i dom byxorna, blusen och örhängena. Det är ju perfekt med kläder som både är festliga och bekväma samtidigt. Så gott att ni åt fondue! Det är så längesen jag åt det, men det är helt klart en favorit. Jag gillar spellistan, och hade kunnat hoppa länge till dom låtarna😄
  Kram!

  • Tack så mkt, jag är väldigt nöjd med outfiten.
   Jag älskar fondue och det gör resten av familjen också.
   Spara listan och släng på den vid ett tillfälle, det är aldrig fel att hoppa till musik.
   Kram

 2. Kärleken var vaken vid 12-slaget!! Vet inte när det hände sist 😂
  Stekte hel nöff-nöff-filé i ugnen ingnodd i en gojs men smaker. Hemgjord potatisgratäng och sallad. 8 raketer sköts av (troligen) grannen snett över, det var allt. Nyårsdagen spenderades sedvanligt i soffan tittande på Ivanhoe (han valde fel tjej i år igen 🙄) och lite andra filmer.

  • Var det inte en massa fyrverkerier över Åhus?
   Wow min svåger överraskar. Hahaha
   Du och din Ivanhoe! Jag tycker han är lite trög eftersom han gör fel val år efter år. 😛

 3. Låter som en riktigt rolig kväll! Vi hade också ett bra nyår, träffade min ena bror och hans familj så det blev ett lugnt nyår med god mat och så var vi hemma igen innan tolvslaget.

 4. Vilken underbar nyår ni hade! Man både ser och kan läsa att det var en rolig kväll. Maten låter dessutom riktigt god 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.