Att fattas timmar

Känner ni också att ni fattas timmar? Jag känner ofta att jag skulle behövt ett dygn som bestod av 8 timmars fritid, 8 timmars jobb och 8 timmars sömn. Men vänta lite det blir ju 24 timmar och det är precis vad ett dygn innehåller. Hur kommer det sig då att jag inte får ihop det?

Jag undrar så var timmarna tar vägen för jag känner att jag konstant fattas timmar. Om jag har 8 timmars fritid, varför hinner jag inte med det jag vill och behöver göra? Är det för att de timmarna inte är sammanhängande? Är det för att timmarna på jobbet äter upp min energi? Varför får jag inte ihop det?

Vad är det för människor som får till sina dagar? Vad är det för människor som är så disciplinerade att de lyckas dela sina dagar i jämna tredjedelar? Är det kanske så att man borde räkna in resorna till och från i de åtta timmarna som jobbet innebär? Får se om min chef går med på det, eller inte. Hahaha

Nä men ärligt tänk att ha åtta timmar varje dag där du kan göra sånt du måste och sånt du vill göra. Åtta timmar, det är ändå rätt mycket. På åtta timmar hinner jag lätt att städa hela huset, tvätta tvätten och träna. Då är det ju bara en dag så då hade det ju återstått 4 vardagar till med åtta timmars fritid. Fatta hur mycket jag hade kunnat fått gjort! Så var fattas jag timmarna?

Vi räknar igenom en vanlig dag för mig, vi tar måndag eftersom det är måndag imorgon.
Stiger upp 5.30 så då har det redan försvunnit 5,30 timmar av sömnen vilket gör att jag måste senast gå och lägga mig 21.30 för att få åtta timmars sömn på ett dygn. Jag kör till jobbet två timmar senare vilket innebär att två timmar av fritiden har gått åt. Det tar 30 min att köra till jobbet så nu är jag nere på 5,30 min kvar av min fritid. Jag jobbar 8.00-16.27, åtta timmar så då är jobbet färdigt. Det tar en halvtimme hem så då har jag bara 5 timmar kvar av min fritid. Efter jobbet kör jag raka vägen till innebandyträningen och är där från 17.00-18.45 vilket gör att ytterligare en timme och 45 min har gått av min fritid. Så vad blir kvar 4 timmar och 15 minuter. Middagen ska lagas, läxor ska läsas och köket ska städas upp. Ja då försvinner lätt två timmar till. Så då är klockan kvart i nio så nu har jag bara 45 minuter kvar innan jag måste sova. 45 minuter på en dag. 45 minuter där jag kan välja att göra vad jag än vill. Wow hela 45 minuter alltså. Jag har alltså inte hunnit träna själv, tränat barnen ja men inte för min egen del. Jag har inte hunnit ta hand om hemmet, bara köket. Jag har inte hunnit tvätta, i bästa fall har träningskläderna tvättats. Men där är ju de två timmarna på morgonen, tänker du säkert. Ja vad gör jag på morgonen då? Jag och Kärleken går ut en runda med hundarna och det tar väl ungefär en halvtimme så då är där lite tid kvar. Jag ska göra mig klar för jobbet vilket tar kanske 45 minuter att ta på mig ansiktet, få på mig kläder som jag kan jobba i och få ihop frukost och lunch till jobbet. Då har jag alltså 45 minuter kvar. På dom 45 minuterna ska jag få upp barnen, få dem att äta frukost, packa väskorna och helst inte ha ihjäl varandra. Ibland är jag lat och då sköter jag om barnen från fåtöljen med en kopp kaffe i handen och Nyhetsmorgon på tvn. Då är jag den hemska tjatmamman, den mamman gillar jag inte alls.

Så vad ska jag sålla bort? Jag måste se presentabel ut på jobb, jag vill ju inte skrämma bort både kunder och kollegor. Jag måste ha något att äta under dagen, har jag hört iaf.
Att inte ge hundarna sin morgonrunda är ju bara elakt, så det kan jag inte ta bort.
Barnen är inte stora nog ännu att klara sig helt själva, eller så har jag bara curlat dem till att inte kunna allt själv när de är 9 och 11 år.
Mat till familjen är också bra, har jag hört. Här måste jag dock inflika att vi är rätt bra på att turas om att laga middagen, det är dom dagarna som jag inte lagar mat som jag har lyckats sätta en maskin tvätt.
Innebandy är ju en återkommande punkt som jag fundera på dock. Om jag inte var tränare (ja lagledare faktiskt) så hade jag frigjort lite tid, så kanske är det innebandyn jag ska ta bort. Men jag har svårt för att göra Alfred så besviken.

Som jag ser det så behöver jag ett jobb som jag kan börja på direkt när jag stiger upp. Ett jobb där jag inte behöver lägga tid på att fixa till mig, klä på mig, packa mat eller att ta mig dit. Jag behöver också en hushållerska som lagar maten, städar, tvättar och tjatar på barnen. Ja då hade jag fått ihop mitt liv med åtta timmars fritid. Kanon, vi löste ju mitt problem. Det känns redan mycket bättre för det kommer bli så lätt att läsa detta. Eller inte! Men nu har jag redan varit vaken för länge så nu måste jag sova. Tjingeling

Att fattas tid suger!

16 kommentarer

 1. Ja du är inte ensam om att känna att timmarna inte räcker. Man kanske skulle ha ett arbete hemifrån så man slapp gå upp. Och sen någon som städar åt en det lät bra 😀

 2. Hahhahaa men gud det har jag inte ens tänkt på. Visst är det så med timmarna på dygnet, vi har tillräckligt men fyller dom på fel sätt.
  Jag behöver inte göra mig ordning till jobbet, eller jo kanske, men ofta struntar jag i det. Jag gör ett lika bra jobb ändå =)

  • Klart att man gör men som sagt jag vill inte skrämma mina kollegor ?
   Ja helt klart fyller vi timmarna med fel innehåll för att må bra.

 3. Ja att få lite mer sammanhängande timmar i rad skulle absolut inte sitta fel. Tänk om man kunde sova i 8 timmar i sträck utan att bli väckt eller vakna själv.

 4. Tycker de är djurplågeri om man struntar att gå en runda med sina hundar. Väcka klocka har ja i mig själv 🙂 så himla skönt 🙂 fast man önskar man kunde sova några mer timmar.

 5. Går upp 05:30, tränar, gör mig i ordning, äter frukost, tjatar mig hes på barnen och tar tåget till jobbet kl 8, är på plats kl 9. Då har 3,5 h av 8 fritidstimmar redan gått. Åker från jobbet vid 17, är hemma 18;30. Då har ytterligare 1,5 h försvunnit. Återstår 3 timmar. Skjutsa och hämta barn, laga mat, äta, disk, gå ut med hunden, tvätta, lägga barn – då är kl 21. 0,5 h kvar = läsning och sedan godnatt. Jag lever ett oerhört spännande liv 😉

  Men jag klagar normalt sett inte, det hela är ju helt och hållet självvalt.

 6. Spännande när man ser på det så! Och lite stressande måste jag säga… Men, samtidigt så hinner jag ju lägga tid på att blogga, kolla FB och Instagram… och kanske kolla på något på Netflix eller Viaplay…. Dock brukar jag passa på att ex lyssna på ljudbok när jag går med hunden/lagar mat/fixar med tvätt. På så sätt blir det lite “fritid” när jag gör “måsten”.

  • Ja man kanske skulle sätta sig ner och jobba med att renodla tiden. Ta bort alla luckor som går åt till saker som inte är nödvändiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.