Att vara i surbubblan

Jaha så är jag i min surbubbla. Himla tradigt är det faktiskt och jag vill inte vara där. Varför är jag det då? Jo för att jag tycker att jag har blivit så himla tråkig, jag gör inget kul heller. Jag lever i min bubbla, min surbubbla.

Jag sitter allt som oftast i min fåtölj och tittar på serier eller filmer, mycket julfilmer har det blivit nu. Vet inte om det är min MS-diagnosdepp som kommit eller om det helt enkelt är coronadepp. Skulle ju iofs också kunna var en blandning mellan dom.

Snö i Skåne

Det tillhör in vanligheten att Skåne har snö i december men det har vi i år. Eller ja det är nog påväg bort nu tyvärr.

Massa snö, för att vara i Skåne. Jag älskar det, bara älskar det! Det blir ljusare, det blir vackrare och det är himla kul. Nu är det tyvärr plusgrader så nu töar snön bort och det skulle visst bli upp till 8 plusgrader i veckan. Just det är något som jag avskyr med att bo i Skåne. Så jag stannar i surbubblan lite till.

Jul i mitt hus

För att försöka komma ur surbubblan har jag julat mycket. Det har gjorts Rocky Road, marknadsnougat, mjölkchokladfudge, lussebullar, eklöv, pepparkakor, sylviakaka, chokladsockerkaka och snart även nobless.

Lånebarn

Dessutom så har jag även haft världens coolaste kille på övernattning! Han stannade från söndag till måndag, körde Affe till skolan och körde med mig hela dagen. Jag var tom tvungen att titta på Avengers med honom. Och jag var även tvungen att titta på när han spelade Disney Infinty på Playstationet här nere. Älskade lille kille!

Jul igen hos Jotte

Även i år hade vi jobbets julfirande hemma hos Jotte. Som vanligt blev jag försenad vilket påverkade alla eftersom jag körde. Så typiskt mig. Men vi fick iaf en fin kväll. Go’ mad, möed mad och mad i nästan rättan tid.

Som vanligt hade Jotte gjort det jättefint, hon är så duktig på det. Det blev så mycket mat att vi hade gröt med saftsoppa till frukost på jobbet i fredags. Och jag fick med mig revben, Janssons och brunkål hem att ha till lunch i fredags. Så himla gott!

Anledningen till att jag blev sen var för att jag gjorde ett litet häfte även i år. Det blev inte lika bra som förra året men jag är rätt nöjd. Jag slängde ihop det på en timme typ. Jag skrev en egen julsnapsvisa.

Jul hos Jotte, ja jul hos Jotte det var väl roligt. Hurra!

Nu blir det god mat, nu blir det god mat, som vi vill smaka på nu. 

Nu åker gafflarna fram och knivarna med sen vi äter och äter ja hej vad det går. 

På melodi Nej se det snöa

I min vackra vita vintervärld

Tredje advent

Tänk att det blev tredje advent innan jag bloggade om julen, helt otroligt och olikt mig. Hur har ni det? Stressar ni inför julen?

Vi har inte köpt julklappar ännu, allt är ur fas i år känner jag. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa till Kärleken ens. Vad köper man till någon som bara önska sig dyra saker eller saker som är onödiga (iaf om man frågar mig)? Barnen börjar faktiskt bli tråkiga att handla till, de önskar ju sig bara tråkiga saker nu. Det önskas pengar eller pengar i Steam eller i X-boxet. Kanske ett tv- och datorspel. Bara vara just det inget annat. Så himla tråkigt. Förr gnällde jag på att det var dyrt med märkeskläder till Vicce men han önskar sig ju inte ens det längre. Men nog ska det väl gå hem med lite lego trots allt.

Glögg

Jag har druckit alldeles för lite glögg i år. Så det ska jag råda bot på! Jag har några flaskor stående som bara väntar på att bli uppdruckna. Så nu säger jag skål och önskar er alla en fortsatt trevlig tredje advent!

12 kommentarer

 1. Jag håller med dig snön gör det mycket ljusare och finare ute. Men det märks att det är lite varmare ute för det börjar bli slask och det är inte kul. Speciellt om man kör rullstol som jag 🙂

 2. Surbubbla… ja det känner jag igen. för mig är det en blandning mellan coronadepp och alla dödsfall vi haft.

  kul med julfest, som jag saknar sådana tillställningar

  • Usch så hemskt med dödsfall, det gör ju definitivt att man hamnar i surbubblan eller iaf en bubbla där man får vara ledsen och arg och allt man behöver känna.
   Kram

 3. Älskar också snön, men tyvärr kommer det försvinna under veckan här också, dötrist! Åh så gott du bakat, hoppas du kommer ur surbubblan snart – känner inget utav den när man läser inlägget 😉

  • Så skönt att du inte märker av surbubblan i bloggen iaf. Jag är nog rätt duktig på att gömma det, att gömma hur jag mår.
   Ja det har blivit en hel del bakat, frågan är hur mkt som kommer vara kvar till julafton. Familjen, hela familjen, är riktiga gottegrisar.
   Snön smälter bort här nu och det är bara slask, så himla tråkigt och onödigt.

 4. Vinterlandskapet är så vackert. Här har snön försvunnit tyvärr, men jag hoppas det kommer mer. Så mycket trevligare när det är ljust.
  Tror det är lätt att hamna i en depp nu med corona och allt annat. Hoppas du kommer ur surbubblan snart. Kram

  • Vita vinterlandskap är vackra men gråa och slaskiga vinterlandskap är inte alls lika vackert.
   Snön försvinner nu, 3 plusgrader har det varit idag och det ska bli varmare under veckan.
   Ja jag tror också att det är lätt att hamna i en depp nu, vi har lev länge med Corona nu och det är fasligt tråkigt att det kommer ytterligare en våg nu.
   Tack, det hoppas jag också.
   Kram

 5. det kan ju va så att de är lite blandade känslor eftersom det verkar som om det blir restriktioner igen

 6. ja, det är trist att snön försvinner och kan hålla med om att det finns en del att sura över iår, hoppas dock du hinner sura klart i tid för att få en härlig jul trots allt och fina bilder i inlägget

  • Ja det är så trist att snön försvann, den är helt borta nu frånsett några smutsiga upplogade högar.
   Jag tror faktiskt att jag har surat färdigt nu.
   Tack så mkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.