Julig VAB

Jaha så var det dags för VAB igen. Tån som han slog i och bröt nageln strular fortfarande och utöver detta så har han förhöjd temp och mår lite illa. Så idag har vi varit hemma.

Först låg vi i soffan och tittade på film. Har ni sett Yes-day? Affe vill nu att vi ska ha en Yes-day ehhh jag vet inte riktigt om jag vill låta honom få det.

Efter två filmer så ville han pyssla lite. Så då var det bara att dra fram pysselgrejorna. Det började med att han ville testa måla med ett sugrör och slutade med att han målade en tavla. Älskar att han vill pyssla!

Mina alster som jag inte är jättenöjd med. Mina händer skakar så hemskt idag. Försökte skriva God Jul men det såg inte klokt ut. Stjärnan hittade jag hos bla Hanna och den skulle vara så lätt att göra. Nej det var den inte. Men jag ska göra ett nytt försök, någon dag.

Igår gjorde jag risgrynsgröt till middag. Becks med sambo kom och åt med oss. Vi fick röja vinden för att få ner alla julsakerna och vinterkläder. Så då passade vi på att skänka ”lite” leksaker till Becks med sambo. De har fyra barn och de två minsta kan nog bli glada för sakerna iaf.

Jag älskar att ha familjen hos mig, att ha syskonbarn och syskonbarn här. Att få rå om min storfamilj. Tyvärr så tycker inte min kropp att det är lika bra. Social bakfylla har jag fått höra att det heter. Så ja det var tur i oturen att det blev VAB.

Det blir mer och mer juligt här hemma. Jag har två små granar som ska sättas på plats i krukor där ute men det får ni se en annan dag.

24 kommentarer

 1. Å jag skulle också vilja pyssla! Får inte riktigt tiden att räcka till just nu bara… Men på torsdag ska iaf stjärnor och ljusstakar få komma fram 🙂
  Oklart om jag skulle våga säga ja till en yes-day..

  • Det är avkopplande för mig att pyssla men jag är alldeles för dålig på att ta mig tiden till det.
   Jag hoppas att du fick upp dina stjärnor och stakar!
   Nja alltså en yes-dag här hade fått komma med många förbud annars hade det både blivit dyrt och galet riktigt galet.

  • Det är verkligen mysigt och roligt att pyssla lite. Problemet är när man ska städa upp och man har glitter överallt. Tur att det är jul så att lite glitter passar in. haha
   Kram

 2. Vilken otur med tån. Bra ord det där.. social bakfylla. Har den här veckan på mig då det kommer till att få pynta hemma och idag och i morgon är jag ledig förutom lite volontärarbete, Nu ska julen in.

  • Ja det var mysig VAB och den var nog välbehövlig både för mig och för barnen (stora gosse blev också sjuk men han får jag inte VABa för längre).

 3. Social bakfylla – vilken bra beskrivning! Så brukar jag också känna när det varit för mycket folk.
  Mysig att pyssla lite under VAB, brukar jag med försöka göra 😊

 4. Här är det också vab, men hög feber och snorigt. Idag har jag tagit covidtest på henne, får hoppas att det inte visar covid

  Krya på tån och så mysigt och gott detta inlägg såg ut

 5. Jag vill också pyssla! Men har inte riktigt grejer till det. Än! (Ska få massa av farmor i helgen)
  Fast jag satt och lekte lite med pärlor och pärlplattor idag. Blev två minioner, en med tomteluva. Sen blev det en julgran och en julstjärna (blomman)
  Ja jag antar att virkning räknas som att pyssla men ändå 🙈

 6. förlåt för att jag blivit sen med min kommentar men hade allmänna problem i går och hann inte i morse. Jag har inte tagit fram en endaste liten julsak ännu, men vi har satt upp belysningen ute även om den inte är tänd ännu. Jag förstår att vaben kom lämpligt (särskilt som han inte var jätte sjuk) så att du kunde vila upp från din sociala bakfylla – jag vet precis vad du pratar om och vet redan nu att jag kommer att lida av det på söndag och måndag, men i bland r det värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.