Snö!

Så kom den! Den efterlängtade vintern med snö! Massa snö! Barnen blev glada men frågan är om inte mamma blev gladast! Vi måste så klart ha pulkor så ”barnen” kan åka! På med kläder på Lias! På med kläder på mamma! Och så gav vi oss iväg mot affären! Så klart var jag ju tvungen att prova om det var kramsnö! Men mamma! Utbrast Lias när jag kastade en snöboll på honom. Lyckan lös i ögonen på honom när han böjde sig ner, kramade en snöboll och fick in en fullträff på mammas ben. Där hon inte hade termobyxor. Usch, kallt!

Vi kom till affären! Vi skulle ha bröd, mjölk och pulka! Men så klart måste vi ha polkagriskäppar också! Lias frågade personalen om dom hade. Ja, vid kassan har vi massor svarade dom. Ännu mer lycka lös i ungens ögon! En blå pulka till Hugo, en svart pulka till Lias! Jaha, då går vi hem med grejerna!

På onsdagen när vi vaknade var det ännu mer snö ute! Hm, ska vi stanna inne idag eller gå ut och åka pulka? Lias fick bestämma. Så han valde att vi skulle stanna inne på förmiddagen och sen gå ut! Farbror Erik kom förbi och hade Linda med sig! Sen var det dag att klä på sig! Denna gången ska mamma också ha termobyxor! Hem till Erik och bygga en snögubbe!

Vad händer sen? Jo, det börjar regna! Lias ryckte på axlarna och tyckte att det var väl inget konstigt. Vi bor ju trots allt i Skåne! Men jag var arg! Och ledsen! Min älskade snö skulle försvinna som slask ännu en vinter! Hem igen! Pizza till middag för ingen orkade laga mat! Varför är det så mysigt när det är så många runt mitt köksbord?

Torsdag morgon, alldeles för tidigt för att gå upp! Kärleken tittar ut genom fönstret och säger oj, snöstorm. Det här blir skoj! Ja, mycket riktigt, nu har snöstormen hittat till Hörby! Som vanligt följer jag vädret i alla mina väderappar slaviskt när det är vinter! Men nu ska jag försöka sova några timmar till! Så får vi se hur mycket kaos det är när jag vaknar nästa gång!

Ta det lugnt i trafiken! På radion uppmanar dom att stanna hemma på morgonen och förmiddagen! Ta hand om er där ute i snön!

2 kommentarer

  1. Åhhh vad jag önskar att jag var hos er och hade snölek.
    Här är det snö igen för igår regnade det på kvällen. Jag vet att det inte är lönt att bli arg på vädret men fy vad besviken jag blir när det regnade.
    Jag vill ha kvar detta, jag vill ha riktig vinter!
    Puss och kram

    • Skojar du? Mattias fick säga till mig att jag skulle lugna ner mig för ingen råder över vädrets makter. Men idag vaknade vi till snöstorm och massa snö! Men Lias vill inte följa med mig ut och leka i snön. Han vill sitta inne med varm o’boy och film 🤷🏼‍♀️🥺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.