Behöver hjälp

Har återigen suttit och lekt med foto men jag har ju fastnat. Alla foto blir nu svart/vita med en färgdetalj. Läcker som attans men lagom tråkigt när alla foto blir så. 🙁 Jag behöver en fotoutmaning, inte vad jag ska fotografera ute hur jag ska redigera dom. Har ni några förslag? Vad gör ni med era bilder, utom det vanligaste göra-bilden-bättre-ändringar?

4 kommentarer

 1. Jag gör inget speciellt med mina bilder (kommer kanske), men Becki brukar göra typ collage (hm, stavning) av flera olika bilder. Det hade kanske varit nåt?

  • Vet inte om jag är så förtjust i det. Ibland tycker jag bara att det är tramsigt men sen ser man ett som är riktigt bra gjort och tja då kan det vara fint. Men nä jag vill nog ha bilderna var för sig. Jag vill kunna ta bilden, rama in den och hänga upp den på väggen. Inte massa blirrblarr alltså. 😉

 2. Varför inte leka med dem och ge dem en gammaldags-känsla? Lek lite med sepia, kontraster, ljus etc 😉 Blir säkert jättefina foto!
  Själv kör jag ju bara standard för att fixa finare foto och att plocka fram detaljer (dock inte enbart en färg som du nu gjort) – rosen i min blogglogga är en sådan. Blir lite tjatigt om alla bilder blir likadana.
  Har du provat att klona i hop två foton? Klona in Vincent bakom Anders när han Alfred i knät i brandbilen till exempel! Inte helt lätt (jobba med flera lager) för kontraster och skuggor ska passa 😉

  Har inte Moderskeppet ngt kul som lockar?

  • Jag gillar inte att klippa in ngt i en bild, motivet ska liksom vara som jag tog det. *s* Moderskeppet har säkert tusen grejor men jag vet inte vad jag ska söka på. 🙂 Men jag tror jag ska kolla lite mer på det där att ge bilderna en äldre look. Tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.