Böcker är rikedom

Min mormor och min farfar lärde mig från ung ålder att böcker är rikedom. Böcker ger dig en möjlighet att utbildas, att resa till platser du inte visste fanns och en källa till känslor av alla slag.

I mitt hem jag har böcker utspridda och inte bara i en bokhylla. Vi har inte ens en bokhylla om jag tänker så som man vanligt har böcker i.

Jag har nästan bara pocket. Jag fastnade för pocketböcker när jag började pendla till Malmö år 2000 för det var så lätt att få ner en pocket i väskan.

Boktips

Snöfall över Strandcaféet av Lucy Diamond
Sommaren är över och Evie ser framemot att fira den första julen tillsammans med sin pojkvän Ed. Evie tänker göra julen mysigare än någonsin men det grusas för henne när Eds fd fru börjar höra av sig till Ed. Dessutom så dyker Eds bror Jake upp också. Evies bästa kompis Amber har fått sitt hjärta krossat så Amber dyker upp på Strandcaféet.
Det blir inte den fridfulla tillvaron som Evie har planerat.
Hur ska julen bli?


Lucy Diamond har skrivit två böcker som handlar om Evie och Strandcaféet. Det är väldigt lättlästa böcker med mycket kärlek.
Snöfall över Strandcaféet är en bok med tre delar skulle man kunna säga. Först i nutid, sedan läser man om ett år senare och sista delen är ytterligare åtta månader senare. Boken kan läsas som fristående bok även om jag rekommenderar att man läser den första boken.

Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam
Lisbeth jobbar som lärare i Frillesås, hon bor i ett kärt litet hus men så mycket mer går inte rätt i livet. Veckorna före jul blir det ännu stökigare i Lisbeths liv. En ny gympalärare ställer till det för Lisbeth i skolan, Lisbeths syster väntar sitt fjärde barn, Lisbeths bästa vän Sara har fått problem, Lisbeths ex dyker upp från ingenstans och dessutom så luktar det konstigt i hennes hus. Ja det är helt enkelt väldigt mycket på väldigt liten tid. Ska allt lösa sig så julfriden kan infinna sig?

Maria Ernestam är en svensk författare som har skrivit 10 böcker. Hon rör sig genom olika genre. Maria här även fått sina böcker utgivna utomlands. Maria är en ny författare för mig då jag för det mesta läser brittiska eller amerikanska författare.

Vi som blommar sent av Louise Miller

Nora Huckleberry driver Miss Guthrie Dinner och är nöjd med tillvaron i den lilla byn Guthrie. Förvånande nog får Nora och hennes syster Kit ärva ett hem med stor mark när Peggy med tårtorna går bort. Systrarna får ett bud på marken från ett stort företag som vill bygga ett enormt köpcenter där. Elliot som representerar företaget behöver övertyga Guthrieborna om att köpcentret är bra för den lilla byn vilket tar tid att göra. Elliot och Nora kommer nära varandra när de tillsammans letar efter Peggys bortsprungne hund. Kit och hennes pojkvän Max kommer till Guthrie och får bo hos Nora i hennes lilla lägenhet. Kit är en fri själ och har en helt annan inställning till Guthrie än vad Nora har.
Vad ska Nora göra? Ska hon sälja till Elliot och göra Kit glad eller ska hon försöka hitta en annan köpare och rädda småföretagen i Guthrie?


Louise Miller har skrivit två böcker om Guthrie och detta är bok två. Boken Vägen till Sugar Maple Inn är Louises debutroman. Jag har ännu inte läst Vägen till Sugar Maple Inn så det är inget problem att läsa böckerna fristående.

Just nu läser jag
En dag i december av Josie Silver.
Boken handlar om Laurie som aldrig har trott på kärlek vid första ögonkastet men så en dag förändras allt när hon ser en man genom bussfönstret. Hur ska hon hitta honom igen? Laurie är övertygad om att hon kommer finna honom igen trots att London är en stor stad och hon inte vet något om honom.
Nästan ett år efter hon såg honom blir hon presenterad för honom. Hennes bästa vän och rumskamrat Sarah har en ny pojkvän och vem är väl det om inte mannen som Laurie såg genom bussfönstret. Vad ska Laurie göra nu?


Jag har inte ens kommit en tredjedel in i boken ännu men den är redan jättebra och svår att släppa. För att kunna läsa var som helst har jag en liten läslampa till hjälp. Jag köpte en sådan lampa till bonussvärfar när han fyllde år. Han fick givetvis även böcker att läsa, han kunde ju inte bara sitta där med en lampa. Jag vet inte vad Bonus tycker om lampan men jag tycker att den är jättebra. Jag kan dra ner belysningen här hemma och ändå se vad jag läser utan problem. Jag kan läsa i sängen utan att störa mannen när han sover. Jag kan läsa var jag än är och är inte i behov av bra belysning för jag har min lilla lampa med mig. Suverän uppfinning! Jag köpte min lampa på Pocketshop på centralstationen i Stockholm men de finns hos mer eller mindre alla bokaffärer.

Jag fick dessa böckerna i julklapp av min älskade familj. Det är nog bästa julklappen sedan jag fick min rosa väska eller kameran.
Veronica Henry är en författare som jag har hört en bok av på Storytel. Boken jag har lyssnat på heter Drömhuset och är helt underbar så jag ser verkligen framemot att läsa Familjereceptet.
Första boken om Guthrie av Louise Miller ser jag så klart också framemot att läsa eftersom jag redan känner invånarna i den lilla byn.
Kate Morton och Kristin Hannah är nya författare för mig så det ska bli kul att läsa något helt nytt.

Det var några av böckerna som jag har läst och som jag kommer att läsa. Böcker är rikedom och jag är älskar min rikedom!

14 kommentarer

 1. Förr läste jag väldigt mycket böcker, men har kommit ur det helt på senare år. Först nu känner jag att jag saknar det och försöker att byta ut lite av mobilanvändandet på kvällen till bokläsning istället.

  • Jag vet hur det är. 2002 gick jag igenom utmattningsdepression första gången och då tappade jag helt läsningen. Förra året hittade jag tillbaka till läsningen och det är jag så tacksam för.
   Läsning är helt klart bättre än mobilanvändning.

 2. Du och jag verkar ha lite samma boksmak 🙂
  För min del får jag nog tacka min pappa för läsintresset. Mina föräldrar har alltid läst för mig, men det är min pappa som var på biblioteket så ofta att han fick det första nya kortet när man invigde ett nytt större bibliotek på orten 🙂 Jag minns doften på biblioteket och att det alltid var så tyst, jag fick smyga och leta efter pappa när jag undrade var han var bland hyllorna 🙂
  Här finns ett stort stadsbibliotek som inte alls är mysigt någonstans och det är faktiskt väldigt sällan vi är där numera.

  Jag gillar också pocket då det är så enkelt att alltid ha med sig eller ligga och läsa i sängen.

  Har läst en annan bok av Kate Morton som var bra – Huset vid sjön. Ska bli spännande att höra vad du tycker om dina nya böcker!

  • Oh vilka mysiga minnen att ha!
   Mina föräldrar har läst mycket för mig också men själv började jag inte läsa frivilligt förrän sommaren när jag var 12 år, jag och min kompis hittade Harlequin böckerna. Herregud vad vi läste den sommaren. Haha
   Jag går aldrig till biblioteket, jag vill ha mina böcker. Och dessutom är det ju ytterst sällan pocketböcker på biblioteket.
   Återkommer när jag läst Kate Mortons bok!

 3. Är inte så mycket att läsa hellre ljudböcker än art läsa men finns inte så många bra ljud böcker som de finns i bokformatet

 4. Jag älskar böcker de är så himla mysigt att lägga sig och läsa och den första boken du tipsar om har jag hört mycket om, att den ska vara bra. Får kanske läsa den 🙂

 5. Så sant!
  Läste någon stans att den som inte läser lever ett liv medans den som läser lever flera hundra liv och får ta del av så mycket mer. Spännande när man tänker så och dessutom är det bästa avkopplingen tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.