Boktips

Som jag har pratat om en hel del på Instagram så har jag verkligen hittat tillbaka till läsningen. Det känns underbart!
Så jag tänkte ge er lite boktips.

Som ni ser så föredrar jag pocketböcker. Hemma i barndomshemmet fanns det alltid inbundna böcker och likaså hos farmor och farfar. När jag började pendla till mitt första jobb i Malmö så blev inundna böcker för tunga och stora att bära med sig. En annan favorit med pocketböcker är att dom inte är lika dyra vilket gjorde att om boken inte var bra så kunde jag lämna den på tåget. När jag hade läst ut en bok, som inte var tillräckligt bra för att läsa om, så skrev jag en liten hälsning i boken där jag helt enkelt berättade att det var en vandringsbok. En vandringsbok är en bok som vandrar mellan läsare. När den har blivit utläst läggs den på ett ställe där nästa läsare kan hitta den. Älskar’t!

Hela sommaren har jag malt igenom Lucy Dillons böcker, både läst och lyssnat. Lucy Dillons böcker berör mig, sättet hon skriver och ödena som karaktärerna går igenom. Hon skriver på ett sånt sätt att jag verkligen lever mig in i känslorna i böckerna. Sen att där alltid är hundar med i böckerna är en härlig liten twist.

Gråta och skratta

De två sista fotona är tagna av min systerdotter Rebecka

Böcker som får mig att gråta och skratta är bra böcker. PS Jag älskar dig av Cecilia Ahern är en bok som tog andan ur mig och tårarna rullade ner för kinderna och gjorde sidorna blöta. Ja ni kanske har sett filmatiseringen av boken? Jag läste dock boken först, massa år sedan, men blev väldigt glad över att filmen gjorde boken rättvisa.

Böckerna om Stephanie Plum av Janet Evanovich är helt hysteriskt roliga. Jag har legat i min säng i min ensamhet och fått lägga ner boken för att jag har skrattat för mycket, jag har också skrattat rakt ut i luften när jag åkte tåg för det gick bara inte att hålla skrattet inne. Tyvärr är inte alla böckerna översatta till svenska. Böckerna är svåra att hitta nu och jag har tyvärr inte alla, tack för den du usla hyresvärd jag hade på början av 2000-talet. En filmatisering av första boken har gjorts men nä där levererade inte Hollywood riktigt fullt ut, Ranger ser ut som the Rock och inte som Daniel Sunjata! Morelli har de inte heller lyckats fånga. Tja nu när jag tänker på det så har de inte lyckats fånga någon av karaktärerna.

Av en slump trillade jag över böckerna om Robin Hudson av Sparkle Hayter. Robin Hudson är en grävande journalist som avskyr vapen och därför förlitar sig på andra försvarssätt tex en köttätande blomma. Underhållande böcker, mycket snabblästa för tja man kan inte sluta läsa helt enkelt.

Ett tag fastnade jag i självbiografi-träsket och den bok som jag tyckte var överlägset bäst var Andreas Lundstedts bok Mitt positiva liv. Så gripande, så bra.

Sheila O’Flanigan är också en författare jag gärna läser böcker av. Hon är bland topp 10-listan över favoritförfattare för mig.

Marian Keyes och Jenny Colgan är också med på topp 10-listan. Jenny Colgans böcker är förvisso lite väl förutsägbara ibland men dom är så söta och kärleksfulla att jag ändå gillar dom.

Ett tag, då när jag pendlade till Malmö för första gången, läste jag till största del kriminalromaner. PD James var en stor favorit då. Sedan jag blev utmattad har jag inte kunnat läsa kriminalromaner, ja i många år kunde jag inte läsa alls.

Nu har jag böcker överallt, om ifall att suget skulle falla över mig.

Allas våran Ernst

Lyckan i det lilla av Ernst Kirchsteiger är en favoritbok. Det är en sån där bok som man vill göra anteckningar i och highlighta vissa stycken i. Så fin bok. Har du läst den?

Citat att samla på

Pinterest har jag börjat samla på mig lite sköna citat om böcker och läsning. Dessa två är mina favoriter just nu. Hade jag haft ett bibliotek så hade dessa citat definitivt återfunnits där.Böcker, mitt sätt att leva ut drömmar som är omöjliga att uppnå.

20 kommentarer

 1. Jag är uppvuxen med böcker. Satt på biblioteket jämt där mamma jobbade och läsningen var viktig. Idag är jag periodare och läser mest på semestern. Sista boken var en ganska lättsam lättläst bok, den gjorde jag som vsndringsbok på jobbet.
  Gillar egentligen biografier bäst eller en riktigt bra kriminalvård
  Kram Kajsa

 2. Ah så gör jag med. Lämnar bokspår efter mig överallt. Så skriver jag en hälsning och lite så. Superkul!!
  Den som hittar boken är den som behöver just den.

  • Ja det är det, ett sätt att fly från sitt egna liv och fara ut i ett äventyr. Men om man varit borta från läsning ett tag kan det vara svårt att hitta tillbaka.

 3. Jag har alltid älskat att läsa! Sommarloven var till för att plöja böcker o nu plöjer jag böcker på semestern. Läser inte lika mycket längre, men emellanåt tar jag mig tiden o då kan jag plöja två böcker på en helg. Då är jag totalt osocial!?
  Skulle inte kunna läsa på läsplatta då jag vill känna boken jag läser o få vända blad.

  • På sommarloven läste jag inte förrän jag var 13 år för då upptäckte jag och min kompis Harlequin-böcker. Det var spännande tyckte vi. Haha
   Herregud nej, jag kan inte heller läsa på läsplatta för det är inte samma känsla som att hålla en bok i sin hand.

 4. Älskar böcker ❤ Så underbart att få försvinna in i en annan värld och bara försvinna en stund. Har mängder med olästa böcker och gillar verkligen när man kan välja en av dem och bara sjunka in och känna ron.

 5. Jag älskar också böcker, böcker av alla de slag ❤ Lucy Dillon är en av mina stora favoriter, men jag läser även deckare, därför är Camilla Läckberg stor favorit, även om jag inte var toppen förtjust i hennes sista två böcker. Tror det var för att inte de gamla karaktärerna hängde med.
  Finns en hel del böcker du tipsar om som jag känner att jag skulle vilja läsa så tack för tips ?

 6. Jag är med en bokmal och jag älskar att läsa, har alltid gjort det sen liten. Själv älskar jag deckare och thrillers. Stephen King är min favorit författare. Men jag har lyssnat på Jenny colgans bok Lilla bokhandeln runt hörnet den var bra och rolig 🙂

  • Stephen King Har jag aldrig förstått mig på.
   Den lilla bokhandeln runt hörnet är så söt. Jenny Colgans böcker om den lilla ön är minst lika bra.

 7. Böcker är något som jag alltid älskat både i pappersform och ny ljudböcker. Jag har för mkt kok och fakta böcker ja vet men jag gillar dem. Tack för alla tipsen

  • Jag har haft massa kokböcker, använde dom inte men jag kunde inte göra av med dom. Nu har jag dock kunnat skiljas från en hel del.
   Kul att du gillade tipsen!

 8. Det ser ut som om vi har ganska lik boksmak, du och jag! Jag har ganska svårt för att lämna ifrån mig böcker, om jag gillade den, så jag har väldigt mycket böcker här hemma. Min man fattar inte alls grejen, förstår inte varför man ska spara böcker liksom. Men jag kan läsa om dem flera gånger!

  • Som tur är säger inte min man något om min boksamling. Fast jag har ju inte så många eftersom jag lyssnar på Storytel. Tur är väl det. Haha
   Har du någon favoritförfattare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.