Det var tuffa dagar

Herregud, det var två tuffa dagar. Jag trodde verkligen inte att det Affe blev sjuk av var något smittsamt. Han kräktes en dag, hade ingen feber och sen mådde han bra ja bortsett från att han var trött men det är ju helt förståeligt.

Men jadå jag åkte på det. I söndags fick jag feber, blev helt däckad och bara sov. Igår vände magen sig ut och in. Sen mådde jag bra, trött och sliten men ingen feber och inget mer illamående. Helt sjukt. Jag hann tänka, bra då kan jag iaf jobba någon dag denna veckan. Nä så skulle jag inte tänkt.

Inatt var det Vicces tur, han har kräkts flera gånger under natten och någon gång nu på morgonen. Att han kräktes så många gånger beror nog på att han envisas med att dricka vatten, han klarar inte det när han är sjuk. Han är helt tvärtom, mjölk kan han dricka. Mjölk? Eller hur! Helt tokigt men det är med mjölk som hans mage lugnar sig. Jag ryser av bara tanken av att dricka mjölk när jag mår illa.

Idag har jag äntligen kunnat dricka kaffe igen, tog morgonkaffet i trädgården och kunde titta till mina blommor. Det har regnat hela natten men sen imorse är det solen som varit här. Jag var tvungen att titta till trädgården och hur glada växterna var för det välkomna regnet.

Det har ju varit väldigt torrt i markerna här i Skåne så det har varit stor risk för skogsbränder, vet inte hur det är nu men jag hoppas att riskerna har minskat något iaf. Själv hoppas jag bara att gräsmattan vill ta sig igen. Själviskt och ytligt men tja just nu orkar jag inte vara så mycket annat.

Det ser ju bra ut iaf. Vinbärsbusken verkar ha överlevt bra även om den bodde i en spann över vintern. Nu hoppas jag på livstecken från fikonträdet och hortensiorna så att de också har överlevt en vinter i en spann på altanen. Herregud jag måste verkligen bli bättre på att ta hand om mina växter igen. Kanske blir bättre nu när vi inte har husvagnen uppställd på campingen året om.

Nåja har inget annat överlevt så får jag väl helt enkelt “sponsra” Lina (Blomsterverkstan) och Torbjörn (Västernäs Handelsträdgård) lite. Kan ju vara så att jag måste åka dit för att hmm reka lite så jag vet vad som finns. Hehe

12 kommentarer

 1. Usch vilken otur ni har haft där hemma men skönt att det gick över lika fort. Ojdå har aldrig hört talas om att någon klarar av att dricka mjölk när magen är orolig men någon någon ska det vara den första.Håller tummarna för att dina buskar har klarat sig

  • Och nu insjuknade maken också. ? Jag orkar inte mer!
   Maken, sonen och svärfar är mjölkdrickare särskilt när de är magsjuka.

 2. Men fy för, era stackare! Märklig sjuka ni åkte på, men hoppas att det är över nu. Hoppas det blir finfint väder så att du kan sitta ute och njuta lite med en god bok!

  Har kräkts ganska mycket under båda graviditeterna, men under den ena kunde jag inte dricka vatten för allt smakade så illa. Kunde dricka mjölk, men det gillar jag inte så det fick bli oboy. Under den första graviditeten, när illamåendet hade lagt sig, hade jag riktig mjölkcraving. Drack mjölk till lunch och middag, men så fort hon var ute så var suget borta igen 🙂 Lite mjölkkuriosa 😀

  • Jättekonstig magsjuka, sonen mår bättre för han kräks inte mer (eller har inte gjort det hittills men det har gått typ 10 timmar sen sist). Jag mår jättebra igen och yngste sonen har ju varit sig själv sedan i fredags. Maken insjuknade nu efter jobb, han är helt däckad så alla gånger att han har åkt på samma. Jätteskumt.
   Imorgon ska jag städa husvagnen för jag ska hålla hoppet upp intill det sista att vi kan åka iväg på fredag.

   Jag älskar mjölk men inte när jag är magsjuk. Det bara ystar sig.
   Min väninna tycker inte alls om mjölk men ibland måste hon dricka det (hon har diabetes) och då blandar hon alltid med O’boy (helst jordgubbso’boy).

 3. Vad jobbigt men skönt att alla åkt på skiten i samma sväng då har ni säkert gjort er del av den dumma sjukan. Krya på er nu alla där hemma.

  • Nu är alla friska! Woohoo!
   Senast hela familjen åkte på magsjuka var februari 2011 så vi får vara tacksamma för att det inte har varit ofta iaf.

 4. Ohh nu har ni haft er beskörda el av hemska magsjukan, så jobbigt det låter och Bellis kan inte dricka vatten då det bara kommer ut igen så det är bara smådoser av allt hela tiden

  KRYA PÅ ER

  • Mm nu har vi kört laget runt och hemmet luktar som ett badhus. Haha
   Prova ge henne mjölk, hon kanske också är en “tvärtomare”
   Tack snälla, vi är alla friska igen tack och lov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.