Efter två år

Efter två år utan Hörbymarknad så var det dags igen. Jag är inte jätteglad i marknader längre. Tycker att det har blivit dyrt och alldeles för mycket folk. Men har man semester den första torsdagen i juli så måste man gå på Hörbymarknad. Officiellt så startar marknaden imorgon men det är alltid förmarknad på onsdagen.

Det är en barndomstradition att gå på Hörbymarknad. Marknadsgodis och gräddbullar är ett måste sedan barnsben. På senare år har jag även lärt mig att bigarråer är ett måste, tack NellisPellis.

Vi parkerade hos Becks och Mattias, fördelen med att känna folk i Hörby. Haha Becks jobbade men Elias var sugen på donuts så han hängde på. Det blev inga donuts för oss för vi valde churros istället. Elias och Affe valde churros med Nutella på. Själv tog jag med socker och kanel. Vicce tog faktiskt en donut med vit choklad så en av oss fick faktiskt donuts.

Kusinbus är bäst! Jösses vad vi har skrattat idag. Det är så härligt, Elias kivas med grabbarna på samma sätt som morfar kivades med mig. Vad heter flickvännen? Har ingen! Har Ingen, det var ett konstigt namn. Haha

När vi hade gått runt på marknaden ett bra tag så gav vi upp och gick hem. Vi tog lite kaffe och gräddbullar hos Becks och Mattias. Det påminde mig om hur vi åt smörgåsar i trädgården hos farmor och farfar efter marknaden när jag var liten. Rosenbröd med mycket smör och prickig korv. Tänk så mycket minnen jag har som plötsligt bara dyker upp.

Det blev en bra dag! Nu ska jag äta lite bigarråer och njuta av kvällen.

14 kommentarer

 1. Det är så kul att allt öppnar upp igen, men visst märker man att alla priser stigit. Ganska rejält faktiskt. Vi var på potatisfestival för någon vecka sen i Alingsås, men hunnit med en vårmarknad på bohus fästning också. Gillar verkligen detta med marknader.

  • Det är kul att det finns marknader kvar med tanke på hur många som har fått lägga ner sin verksamhet pga pandemin. Jag fattar att alla måste höja sina priser med tanke på hur allt går upp i pris men jag blir ändå chockad över vissa priser.
   Så mysigt med marknad på fästningen!

 2. Underbar känsla när man känner att man avslutar en dag och kommer ihåg hur mycket man skrattat. Precis så det ska vara och en härlig känsla att bära med sig.

  • Ja skratt är underbart! Om det verkligen stämmer att ett gott skratt förlänger livet så borde jag vara odödlig vid detta laget. haha
   Det är en skön känsla att somna med go’a minnen av dagen.

 3. Va myssigt med litd marknaden och att ni håller kvar i traditionerna. Kul för barnen men förstår de där med mkt folk.

  • Ja jag tror att det är viktigt för barn att ha traditioner, något att minnas. Barnen hade kul och verkade inte bry sig så mkt på hur mkt folk där var.

 4. Vad roligt att gå på marknad, det kan vara riktigt mysigt när det inte är för mycket folk. Åh bigarråer är så gott!

  • Ja det var kul att gå på marknader igen. Jag kände att jag hade en plikt som medmänniska i samhället att gå dit och stödja kommunen som ordnar det och knallar som kommer dit efter två år av en pandemi. Jag känner att jag har den plikten eftersom jag brukar gå på marknaden och därför inte ska svika bara för att det har varit två somrar utan. Menar alltså inte att alla har den plikten men jag som brukar gå kan ju inte svika dem nu.

 5. Det ör allt mysigt med marknader! Jag gillar det även om det inte finns något jag vill köpa. Så sugen jag blev nu på körsbär. Jag får nog köpa mig en påse idag.

  • Det är kul att bara gå och titta på tokigheter som finns. När jag var liten så var det ju mer spännande för då fanns inte TVshop eller Amazon eller dyl så då var det kul att se smarta grejor som inte fanns i hushåll vanligtvis.
   Grabbarna köpte sig varsitt fotbollsset med tröja och shorts. Affe valde Milan med Zlatan på ryggen och Vicce valde PSG med Messi på ryggen.
   Jag är så knäpp för jag gillar inte körsbär men jag gillar bigarråer. Jag påstår att det är smakskillnad men det är få som håller med mig. haha Är kanske för att jag förknippar bigarråer med sommarminnen med Nellis.

 6. Det är mysigt med marknader, men ja priserna har verkligen stigit vilket man märker. När jag går på marknader så kommer jag alltid hem med ost som jag har köpt 🙂

  • Elias köpte korv och lurade mig till att smaka den starkaste korven. Den var inte ens god, den var bara stark. Den smakade liksom inte något utan bara brände i käften. Som tur var hade inte Affe ätit upp sina churros så jag kunde ta en av honom. haha
   Ost har jag nog aldrig köpt på marknad. Ett tag köpte jag alltid ost när jag var i Danmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.