Emschen har åsikter

Emschen har åsikter om UnderbaraClara. Denna kvinna som verkar väcka känslor vart än hon går.

Emschen har åsikter
Om det är någon som inte vet vem UnderbaraClara är så är det Clara Lidström, 30 år och boende i Norrland med sin man, sina barn och sin hund. Clara driver bloggen underbaraclara.se och är en entreprenör ut av rang. Hon har givit ut böcker, är ofta med i TV/radio och nu är hon även en av stöttepelarna i Influencers of Sweden. Lite så ja, allt hon rör vid blir guld. Eller? Och hon är feminist, en stark feminist, en in-your-face-feminist.
Emschen har åsikter om UnderbaraClara

Länge tyckte jag inte om henne, jag ville inte tycka om henne. Hon var för mycket, hon var dryg, hon var envis och hon petade på alla de där ställena där jag går igång. Hon gjorde alltså ett himla bra jobb för hon berörde. Fast så såg jag inte det då, jag kunde inte se längre än att hon irriterade mig. Alla höjde henne till skyarna (eller råsågade henne) och jag blev bara mer och mer irriterad.
Hon stack upp som en besserwisser som visade det perfekta livet, gammal vacker gård, vintagekläder och loppisprylar, odlade själv sina grönsaker, bloggen gick lysande, hon var alltid strålande vacker, hade genomtänkta svar, kämpade för jämställdhet samtidigt som hon bakade bullar till familjen och jonglerade alltihop med barn och man. Hon gick mig på nerverna! Människor som jag ansåg mig ha ungefär samma värderingar som, vänner och bloggkollegor var imponerade av Clara, jag förstod inget alls. Hur kunde de vara så himla tagna av den här kvinnan, hon var ju bara för mycket! Jag blev bara mer och mer irriterad när jag hörde eller såg något om henne, jag följde då verkligen inte henne på IG och vägrade gå in på hennes blogg. Sen hittade jag ett foto på Pinterest som var vackert och förmedlade precis den julkänslan jag var ute efter, det var en av Claras bilder. Nu blev det jobbigt. Sen delade en FB-vän ett blogginlägg av Clara ang. feminism och den FB-vännen dissade Clara hårt och hånade tom henne för inlägget. Nu var jag “tvungen” att besöka Claras blogg och läsa inlägget, för jag ville ju hålla med och elda på diskussionen med FB-vännen och då var jag ju tvungen att läsa inlägget så jag kunde komma med viktiga hänvisningar. Fast jag gillade ju inte att FB-vännen hånade någon, jag har aldrig gillat hån. När jag läste blogginlägget blev det jobbigt igen. Clara skrev så himla bra och det var snudd på som om det hade varit mina funderingar och åsikter som Clara hade skrivit ner. Sjukt jobbigt. Så då fick jag ju även börja arbeta med mig själv och min syn på feminister för efter det inlägget så insåg jag ju att jodå feminist det är jag allt och ja då jag är nog lite av en in-your-face-feminist också.
Så här kunde jag ju inte ha det! Jag fick helt enkelt ta mig en funderade på varför jag tyckte att Clara var så jobbig, dryg och bara för mycket? Jag hade ju inte läst hennes blogg och inte följt henne på IG och skulle hon vara med på TV så slog jag om illa kvickt. Hur kunde jag känna sådant agg inför en människa som jag inte ens hade försökt förstå mig på? Jaha så nu lyckades alltså Clara även göra mig irriterad på mig själv. Mycket irritation kring den där Clara. Jag lät det bero ett tag, följde inte henne och läste inte hennes blogg men jag valde att inte ha förutfattade meningar om henne när någon delade något hon gjort eller pratade om henne. Sen började jag lyssna på Lindas pod Bloggbusiness (nu heter den We are influencers) och gissa vem som skulle vara med där i ett avsnitt om inte Clara. Så jag lyssnade på avsnittet, en månad eller två efter att avsnittet sändes, och sen skämdes jag. För givetvis är det med Clara som det är med alla andra, hon har fått kämpa sig dit hon är idag. Hon har givetvis också gått på törnar och haft sina jobbiga stunder. Skillnaden mot mig var ju att hon faktiskt gjort något åt det som hon sett som jobbigt och som hinder. Några månader senare sa jag upp mig från Skatteverket. Så som jag ser det så var det helt enkelt så att Clara hade väckt all denna irritation hos mig för att jag inte mådde bra och Clara stod för något som jag egentligen också står för men inte just då, då när jag inte mådde bra. Nu förstår jag varför Clara höjs upp av så många för Clara har förstått att marknadsföra sig och göra sig till ett varumärke! Hon rör runt i grytan och bryter av. När många andra kvinnor visar upp hård yta för att slå sig in i en hård bransch där man inte bara bemöts med att det inte är ett “riktigt jobb” utan även döms av sitt utseende och hur bra man visar trender så höll sig Clara ärlig mot sig själv. Jag kan tycka att Clara visar upp både sig själv och sitt hem så som hon gillar att vara, hon följer inte en trend. Jag kan inte tänka mig att hon kommer vitmåla hela sitt hem och göra hemmet Skandinaviskt kalt som har varit (och fortfarande är även om jag börjar se mer färg komma tillbaka) en stor och rätt tråkig trend. Jag kan inte heller se att Clara plötsligt skulle börja klä sig i blogg-märkeskläder, ja ni vet vissa märke ser man alltid hos storbloggarna. Det känns som att Clara är ärlig mot sig själv och visar inte upp en yta för att få följare och läsare. Jag menar inte att dissa alla andra bloggare (eller ja jag menar nog att dissa vissa faktiskt om jag ska vara ärlig) utan jag vill hylla Clara för att hon står emot och går sin egna väg. Jag anser mig ha lite av det även om jag har lätt för att falla för trender och vissa märken.
Jag gillar mycket av det Clara gör och jag tycker om att hon vågar vara rak och ärlig mot sina läsare. Som i det här inlägget, sjukt bra! Nu inspirerar Clara mig till att vara mer kreativ, att göra en snyggare blogg och bättre inlägg. Jag vet nu att jag inte kommer släppa en anställning och satsa på bloggen och fotograferandet som en yrkeskarriär. Jag har inte det drivet inom mig men jag behöver inte släppa det helt och jag behöver inte släppa drömmen om att leva mer fritt för det kanske kommer en dag när jag funnit drivet och vill ta steget. Men Clara inspirera mig till att fortsätta vara debatterande, att fortsätta ha åsikter och att inte vara tyst. Clara inspirerar mig till att fortsätta ta plats och inte skrämmas av manlig härskarteknik. Sen kan jag fortfarande irritera mig på vissa saker med Clara och jag delar inte alltid hennes åsikter men då väljer jag att hoppa över de sakerna för jag väljer vad jag lägger min energi på nu.
Emschen har åsikter om UnderbaraClara

Igår tog jag mig tiden till att lyssna på Claras pod (klicka på bilden för att komma till poden) och det slutade med att jag låg i soffan hela förmiddagen och lyssnade genom nästan alla avsnitt. Det är en avskalad pod som känns som att man sitter och pratar med en kompis över en kopp kaffe. Clara och Erica känns ärliga och avslappnade i poden. De pratar om allt från att inte gilla kompis-shopping, till glädjen att grilla pinnbröd, till teknikstrul, till att ha kläder som gör sig på foto men inte i vardagen. Ja allt och inget, typ. En härlig och lättlyssnad på pod!

Så från att ha varit en anti-Clara är jag nu helt klart en följ-Clara.

Är det inte intressant hur man kan förändras när man bara vågar analysera sig själv och ens egna handlande?
Emschen har åsikter om UnderbaraClara, många go’a åsikter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.