Emschen har åsikter

Emschen har åsikter kommer vara ett återkommande inlägg i bloggen. Här kommer jag lyfta något som jag inte förstår mig på eller något som jag tycker är lysande ja helt enkelt något som Emschen har bestämda åsikter om.
Emschen har åsikter

Emschen har åsikter om Halloween

Halloween är, för mig, en väldigt konstig högtid. Den går ut på att vi ska komma på allt skit som man kan göra mot andra människor, man ska komma på det som skrämmer folk allra mest och man ska göra sånt som vi under alla andra dagar på året tycker är fullständigt livsfarligt. Hur i hela friden går det ihop? Alla andra dagar på året, nåja där är ju påsk också förstås, så säger vi åt våra barn att under inga omständigheter ta emot godis från främmande människor men på Halloween ja då är det inte bara okej att ta emot godis av främlingar utan vi uppmuntrar dem dessutom till att gå hem till främmande människor och be om godis. Ja men det är väl inte det minsta konstigt, eller?
Under alla årets andra dagar säger vi åt våra barn att inte fördärva, inte skräpa ner osv men på Halloween ja då är det helt okej att slänga toapapper i någons trädgård (dessutom för att man inte fått godis av en främmande människa) eller smeta raklödder på handtag osv. Fullt normalt att vi en dag om året uppmuntrar barnen att göra sånt som vi alla andra dagar på året skäller på dem för att de gör, fullständigt normalt.
Runt om i vårt samhälle förfasas människor över att utklädda människor (just nu är det clowner) begår brott och skrämmer människor som rör sig ute. Men hej nu är det Halloween så nu är det så att man ska skrämma människor och skulle nu någon som blivit skrämd bli arg och råka höja rösten till ett utklätt barn/ungdom ja då är det en humorbefriad människa som dessutom är bakåtsträvande och inte tar till sig nya traditioner.

Ja ni kan kalla mig gammalmodig, bakåtsträvande och allmänt tråkig men jag förstår verkligen inte Halloween!

Emschen har starka åsikter om Halloween

2 kommentarer

  1. Håller helt med! De flesta som knackat på har ju dock varit gulliga, men när de är för läskigt utstyrslade och man dessutom inte får se deras ansikte blir jag på riktigt dåligt humör. Tycker inte det är okej att täcka sitt ansikte. Det är liksom annars bara mördare och tjuvar som gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.