En alldeles skön söndag

Idag hade jag tänkt att jag skulle göra massa grejor men sen tänkte jag om. Det var så mysigt att äta frukost i solen på balkongen. Att bara slappna av och njuta. Men sen tänkte jag om igen, jag behövde ju verkligen jord till mina småplantor.

Västernäs Handelsträdgård

Jag gick en lugn och härlig promenad med hundarna efter frukosten och sen körde jag mig till ett av mina absoluta favoritställen, en handelsträdgård. Det behöver inte vara Västernäs men Västernäs Handelsträdgård ligger i Höör så det är ju väldigt lämpligt. Västernäs är, likt andra handelsträdgårdar, helt ljuvligt att gå på. Älskar att omge mig med blommor och växter.

Idag hade de någon föreläsning i caféet men även om det doftade gott med våfflor så var det varken föreläsning eller våfflor som lockade. Jag skulle ha jord till mina plantor, inget annat. Eller?

Jag gick och drömde mig bort bland petuniorna. Hängpetunior är väldigt somrigt och vackert. Undras om jag kan ha det på balkongen på något sätt.

Jord, jag skulle ha jord inte blommor!

En stund i solen

Väl hemma igen så blev det en stund i solen på balkongen. Mina små plantor fick mer jord, en stickling fick äntligen komma i jord och ja givetvis kunde jag inte komma hem från Västernäs utan några blommor.

Jag hade en korg här hemma som jag tänkt göra en blomgrupp av men det har inte blivit av. Idag kom jag hem med en lavendel, en pelargon och tja någon annan växt som jag inte minns namnet på. Jag blev väldigt nöjd och jag känner att min vision får balkongen i år är möjlig.

I krukan till höger är aklejor planterade, olivträdet överlevde vintern och förhoppningsvis får jag en hortensia och en fjärilslavendel på plats innan sommaren. Sen har jag en stor grön växt i vardagsrummet och den ska få flytta ut på balkongen i sommar. Jag ska få smultronplantor och jordgubbsplantor av Becks så vi får lite gott att tugga på. Jag har färska örter och kryddor som ska få flytta ut när det är tillräckligt varmt om nätterna också. Ja det kan nog bli så där lummigt som jag önskar.

Jag ska njuta av balkongen ordentligt i år, läsa så många böcker jag bara kan och äta alla måltider som går på balkongen. Som jag njuter av solen, värmen och min balkong!

Oh vad jag älskar denna tiden på året! Och sköna söndagar är en vilohamn för min stressade själ.

5 kommentarer

 1. Bjöd hem mina föräldrar på fika igår så att vi kunde sitta ute på ena uteplatsen och njuta av vädret och diverse bakverk. Har dock stora avlånga krukor med lavendel i från förra året och undrar om de kommer att ta sig i år igen (vilket de skulle)… De ser väldigt döda ut, och extra trist när grannen planterat något nytt, fräscht och blåila i sina krukor.. Det gör att kontrasten till mina “döda” lavendel blir ännu större 🙂

 2. Åå så trevligt & mysigt att starta dagen på balkongen 😊. Dröjer nog inte länge förräns jag sitter på min terass & äter min första måltid 😊 Älskar det jag med 🥰.

  Trevligt att gå på handelsträdgård. Gillar man blommor som du verkar göra så kan jag tänka mig att det är svårt å låta bli att inte köpa blommor.
  Bra att du kom hem med jord & några blommor 🌺.

  Mm…söndagar är med min vilo dag & förbereda inför veckan.

  Ha en trevlig dag! 🌸

 3. Som jag saknar en balkong Vi jobbar på i vår bostadsförening för att få bygga en. Tyvärr är inte alla med på banan.

 4. Så himla fint och härligt du har det på balkongen, och vilken blomsterprakt! Där förstår jag att du trivs att avnjuta måltider och läsa böcker. Jag älskar också att gå i handelsträdgårdar. Det är så vackert med alla blommor och doftar så gott. Att komma hem utan någon växt är nästan omöjligt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.