En helg med min systerdotterson

Vi har haft en helg med min systerdotterson. Lias heter han och är en riktig liten charmknutte.

I fredags bjöd vi honom och hans föräldrar på middag. Och sen behöll vi honom här helt enkelt. Haha
Nej då det var planerat sedan innan så han hade med sig både blöjor, kläder och säng. Hela familjen är lika betagna av honom.

Ljuva lördag

I lördags gick vi till lekplatsen och alla lekte, stora som små. Det var riktigt härligt väder ute och vi hade fika med oss. Fast Lias hade inte riktigt tid att fika, han skulle ju leka.

Alltså detta barn. Han är så himla go’!
Efter lekplatsbesöket somnade liten gott i vagnen. Jag tyckte det var lysande för då skulle ju jag få en stund i fåtöljen med en god kopp kaffe och min nya bok. Ack vad jag bedrog mig, han sov från lekplatsen och hem vilket tar typ 10 minuter att gå.
Nä det var inte riktigt sant för han sov lite längre. Lagom länge för att jag skulle hinna landa i soffan med kaffet och boken men jag hann inte mer än så. Sedan vaknade han.

Efter den lilla sovstunden var det bara på det igen. Det var dags för pizzakväll hos goda vänner. Mer lek och mer skoj.

Sköna söndag

Igår var han så trött. Han somnade i sin gudfars famn en stund efter frukosten. I en timme satt gudfar med honom i famnen medans han trynade gott.

Hela eftermiddagen var vi hos svärfar för att Affe skulle testa sin nya cross. Där trivdes Lias bra. Han fick klappa hästar, sitta på BoboBus och han kunde gå fritt över markerna. Ja och sen fick han fika av Åsa så då blev de direkt goda vänner. Hahaha

Han klappade hästarna helt utan rädsla. Fast han är ju van för hans mamma har ju haft häst. Tror inte att jag förr har sett ett sånt litet barn vara så orädd för hästar.

Busvalpen Sisco skötte sig riktigt bra. Hon är 6 månader gammal och älskar alla. Sisco slängde sig på ryggen och visade tydligt att hon ville att Lias skulle klappa henne på magen. Det gjorde han ju så klart med glädje.

Det var en härlig helg med min systerdotterson men jag är rädd för att vi körde slut på honom helt. Tur att han ska till förskolan imorgon så han kan vila upp sig.

Rapport från mamman

Vi fick ett meddelande från min systerdotter när hon hade kommit hem.

“Lilleman sov gott hela vägen hem. Vaknade inte ens när jag parkerade och stängde av bilen. Sover gott i sin säng nu!
Jag frågade honom när vi var vid rondellen om han hade haft en bra helg. Ja!! Cross! Brom brom broooom fick jag till svar”

Jag tror bestämt att Affe har satt spår i lilleman. Givetvis är det crossförare han ska bli.

Vilken härlig helg med min systerdotterson!

16 kommentarer

 1. Låter som en helt underbar helg <3
  Mysigt att få ha med en liten söt kille som Lias och vad härligt när alla bara trivs så bra tillsammans och förgyller dagarna. Förstår att hon tyckte crossen var häftig 🙂

 2. Vilken underbar helg för både er och för Lias. Härligt när man har så fina relationer i familjen att man får sådana tillfällen att umgås 🙂

 3. Vad roligt att ni hittade på så mycket med den lilla godingen! Många som “passar” barn vågar ju inte göra så mycket utanför hemmet. Förstår att han var trött när han kom hem 🙂

 4. Hmm, undrar om min kommentar kom fram nu.. den skickades men sedan ser jag inget.. testar igen för säkerhets skull 🙂

  Vad roligt att ni hittade på så mycket med den lilla godingen! Många som “passar” barn vågar ju inte göra så mycket utanför hemmet. Förstår att han var trött när han kom hem 🙂

  • Din kommentar hade fastnat i spamfiltret, har bett it-supporten (mannen alltså) att kolla på det.

   Vi har ju två egna så ett barn mer eller mindre. Haha
   Nä skämt åsido, det är så jag är uppväxt. Alla är välkomna och alla kan och får följa med.

 5. Låter som både barn och vuxna och djur hade en bra helg. Det var verkligen en gullig unge. Hoppas du nu kan börja på boken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.