En kväll med min förstfödde

 

Imorgon börjar Vincent simskola så ikväll har Vincent och jag haft myskväll medan Kärleken och lillebror är i husvagnen.
Vincent och jag bestämde oss för att vi skulle ha en riktigt mysig kväll så vi åt middag på restaurang eftersom Vincent älskar att gå på restaurang och det kan vara i princip vilken som helst. Vi köpte med oss lite blommor hem, Vincent det lilla gullefjunet blev helt överlycklig på Blomsterverkstan för han fick välja en blomma till sitt rum och han fick välja vilka blommor jag skulle ha i en bukett. Detta är min bästa dag! kläckte han ur sig och log från öra till öra. DSCN1052 DSCN1058 DSCN1060Sen fick han välja godis, precis vilket han ville. Han funderade ett tag och sen frågade han om han om han fick ta en tablettask. Gullunge! Det slutade med att han fick en Pepsi (ja han har ju blivit mosters gosse där och ska ha Pepsi), tablettasken och ett kexchoklad. Han propsade på att det skulle vara rättvist så jag skulle också ha ett kexchoklad. Alltså jag blir så stolt över denna lille go’a och omtänksamma gosse. Han gläds verkligen åt det lilla!
DSCN1059 DSCN1055

Hemma igen efter 2,5 timme på restaurangen och affärerna så hade jag stora sår i öronen och var helt utmattad efter att ha lyssnat på hans pratande. Vilka funderingar, tankar och åsikter denna lille kropp kan vara full med. Det är helt fantastiskt att få ha en kväll med bara honom. Han har sett reklam för UNCEF på tv:n och hade funderingar kring hur det är med krig, varför det finns krig och kan kriget komma till Sverige. Det smärtar mig att han har dessa funderingar men det gläder mig att de bara är funderingar och inte hans verklighet. Vi pratade om att man kan vara rik på andra sätt än rik på pengar, han är så klok för han förstod direkt att han var rik för han är älskad och trygg.
Jag tände ljus, placerade ut blommorna, släckte ner och mös till det ordentligt jag ville att han skulle få en lugn och stilla stund innan sänggång. Med alla dessa tunga tankar i kroppen behöver han få bara vara. Han åt sitt godis, tittade på Fångarna på Fortet och tjoade glatt varje gång en orm eller en tiger syntes i bild.
Nu ligger han i min säng och försöker sova men det är svårt när det är fjärilar i magen för det är både spännande och lite läskigt med simskola.
Jag borde verkligen spendera mer tid med barnen var för sig, det är ljuvligt att få ägna hela min uppmärksamhet åt de.  

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.