Fatta vuxna beslut

Idag har jag fattat ett vuxet beslut. Idag har jag avbokat en fest. Vi var bjudna på maskerad/kräftskiva hos finfina familjen Stjernholm.

Efter en vecka med enorm treårstrots, feber, gnäll, vakna nätter, massa eksem och diffus smärta i hela kroppen så kände jag att jag inte var en rolig festmänniska. 🙁 Jag hade blivit trött innan kräftorna ens hade hamnat på tallriken. Dessutom så är jag ju allergisk mot skaldjur och med redan massa eksem så är det egentligen ingen bra idé att äta fler fast det går ju att äta annat även på en kräftskiva.

Vad jag hade tänkt för kostym? Affe hade fått klänning och strumpbyxor, Vicce hade blivit en tiger med hjälp av en pyjamas och fastsydd svans och jag… Jag har tusen idéer på vad jag skulle kunna vara. Militär – låna fars hemvärnskläder. Präst – svarta byxor, svart skjorta med en bit vit papper i halsen och en bibel i handen. Givetvis hade jag levt mig in i rollen och varit riktigt prästlig, kanske stämt upp i en psalm. 🙂 Sista idéen jag hade var Rödluvan – en svart rock, röd luva (no shit) och en korg med kakor på armen. 🙂
Men under denna jobbiga vecka så blev det lite ångestladdat med klädseln. Hur skulle jag hinna? Hur skulle jag orka? (Framförallt) Skulle det bli bra?

Nå ja nu är det vuxna beslutet fattat och jag känner mig som en svikare, tradmåns och dålig vän.

4 kommentarer

 1. Fina Emma…du är ingen svikare, tradmåns och dålig vän. Visst blev jag lite ledsen över att ni inte kommer men jag förstår….och det kommer fler tillfällen (hoppas jag). Jag tycker om dig Fina Emma, ta hand om dig och barnen…. Kramen!!!!

 2. Åhhh vad jag hade velat vara en fluga på väggen om du klätt ut dig till präst!! *asg* Jag kan mkt väl tänka mig att du haft lite husförhör med gästerna och ja, stämt upp i en eller annan psalm. Det kommer fler tillfällen för maskerader så kom ihåg det till den gången och gruva dig inte, ha inte ångest för återbudet, för det gör inte saken lättare. Jag tror fam Stjernholm förstår exakt hur det är när lagen om alltings j*vlighet svävar över en.
  Kramar i massor!!

 3. Duktigt beslut av dig när du känner så.. Det kommer fler ..
  Tycker personligen att det är skönt att få fatta såna vuxna beslut i bland – att man inte måste va med på allt.

 4. Helt rätt beslut tycker jag! Inte ska man slita ut sig när man är redan trött? 🙂 Det kommer fler roliga fester och vännerna består.
  Ha en fin helg!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.