Fiskelycka

Fiskelycka eller lyckliga fiskare? Ja det är väl egentligen samma sak. Igår blev det utflykt med Knäppgöken och hennes familj, vi hade planerat att åka till havet för att bada och hoppa i vågor men Sjöräddningen gick ut med varning för kuling så vi valde att inte åka till havet. Det blev fiskelycka istället, fiskelycka som i att få lära sig fiska. Ja barnen har ju fiskat förr och lärt sig fiska men jag, jag fick lära mig fiska och ja det var kul! Inte meta, meta är inte min grej det är ungefär lika spännande som att titta på när färg torkar men att kasta det gillade jag.
Fiskelycka Fiskelycka

På en grusväg som svänger än hit och än dit finns en liten plats i skogen, där finns en plats där skogen ramar in sjön och visar upp sjön likt ridån dras ifrån för att visa upp en film. Där tappar jag alltid andan lite.
Fiskelycka Fiskelycka Fiskelycka Fiskelycka

Jag och Frida satt i varsin stol och bara njöt av att titta på våra familjer och hur de njöt av eftermiddagen, ja eftermiddagen som sprang i rasande fart förbi och blev kväll innan vi ens hann upp ur stolarna. Isak och Maja provade lyckan på andra sidan viken, själv provade jag lyckan bland stenarna och träden… Fiskelycka Fiskelycka
Vi hade löst fiskekort inne i Höör innan vi stack till Dagstorp, det kostar bara 30 kr per person för en dag och barn upp till 13 år fiskar gratis tillsammans med vuxen. Det är ett billigt nöje som är så himla nyttigt både för kropp, själ och hjärna.
Jag hade bakat dammsugare och Subwaykakor (recept kommer) så vi fikade en stund under lövverket som skyddade oss från dropparna som föll. När vi satt där under lövverket och njöt av fikan så kom markägarna gåendes, de tog sig en stund för att dela några ord med oss och kolla på våra fiskekort. Jag tycker det är bra att man ska ha fiskekort och att markägarna verkligen kollar upp det, det finns ju faktiskt fiskekort av en anledning.
Isak fick vandra ut i vattnet, på de hala stenarna, för att tråckla upp sitt flöte för det kom en fisk och dränkte hans flöte och mumsade i sig en bit av masken men utan att fastna på hans krok. Det ryckte och slet till i dragen några gånger men ingen av oss fick något. Ja förutom jag då som fångade trädet två gånger och lyckades fånga två stenar så väl att draget fick stanna kvar. Jag har inte fiskat särskilt många gånger och de gånger jag har fiskat har jag alltid lyckats dränka dragen och sedan har de dragen aldrig sett dagsljus igen. Det har inte känts kul, det har inte känts bra och första gången det hände blev jag t.o.m. utskälld så jag har sett det som att fiske det är inget för mig. Idag propsade jag på att få testa och Kärleken hejade på mig, han älskar att fiska och hade tyckte det var kul om jag också hade gillat det. Trots att jag sänkte ett alldeles nytt drag och trasslade in mig i trädet så bara skrattade Kärleken och tyckte att tja det är ju det som gör det roligt med att fiska – hur många gånger ska jag klara mig från att fastna idag. Så nu är det bestämt – jag ska köpa mig ett eget fiskespö! Som tur är så är samhället helt korkat och gör särskilda fiskespö för kvinnor (de är givetvis rosa) och ett sånt ska jag ha. Mest för att det är rosa och för att det inte kostar särskilt mycket så om jag skulle lyckas kasta alltihop i sjön så är det inte hela världen. Eller tja om det skulle fastna i trädet så funkar ju faktiskt rosa och grönt väldigt bra ihop. haha
Fiskelycka Fiskelycka Fiskelycka

Efter några timmars fiskande, pratande, fikande och skrattande så packade vi ihop och åkte hem till Frida & Co. för att grilla korv och prata lite till.
En riktigt härlig eftermiddag och kväll, en sådan som jag stoppar ner i min minnesskål och ska ta fram när november kommer och allt känns hopplöst och grått.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.