Försöker få fredagskänsla

Idag har jag känt, nästan desperat, att jag måste få rätt på veckorna igen. När jag går hemma som jag gör så flyter liksom den ena dagen ihop med den andra och var dag är mer eller mindre den samma. Efter besöket på jobb igår så kände jag att jag vill också börja längta till helgen för att det just är helg och inte bara för att då är vi två om att dela det vardagliga med barnen (läs blöjor och mat).
Jag satte mig ner och funderade på vad andra gör för att känna att nu är det fredag och helg. Genomgående var att äta något speciellt men tja vi äter ju så som vi är sugna, falukorv en lördag och grillat en tisdag. Men så kom jag på det, om jag försöker göra något annorlunda varje fredag (oavsett korv, kött, soppa) och att vi äter inne i vardagsrummet så borde jag ju få fredagskänslan tillbaka.

Så idag blev det Hasselbackspotatis, rödvinssås och fläskytterfilé. Inget speciellt men annorlunda för jag tror inte jag har gjort Hasselbackspotatis på många år.

Det hela började med att L8 gjorde Kärleksmums, sen gjorde Anna Rydaholmskaka och nu slutligen har jag gjort Snoddas med strössel. *mums*

3 kommentarer

  1. Rydaholmskaka är ungefär som kärleksmums/snoddas fast med strössel istället för kokos. Där är lite skillnad i receptet men knappt nämnvärt. 🙂 Det finns en historia bakom namnet Rydaholmskaka men syrran kan den bättre än mig.
    Anna, dra historien! *s*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.