Från Öckerö loge hörs dragspel och bas

Från Öckerö loge hörs dragspel och bas,
fullmånen lyser som var den av glas.
Där dansar Fredrik Åkare, kind emot kind,
med lilla fröken Cecilia Lind.

Från Öckerö loge hörs dragspel och bas

Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind är en av mina absoluta favoritsånger att sjunga. Systeryster sjöng den för mig när jag var liten och den fastnade. När vi hade sångprov i gymnasiet så var det denna jag sjöng och min lärare var imponerad för jag kunde den och jag satte tonerna (ja vissa av er kanske inte tror det men hon var faktiskt imponerad och jag satte faktiskt tonerna!).
Nu kan jag aldrig se på månsken utan att börja nynna på låten.

Så där stod jag på flytbryggan i Ringsjön i eftermiddags, när dimman började lägga sig om ett täcke över Ringsjön och nynnade Från Öckerö loge hörs dragspel och bas och månen den lyser som var den av glas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.