Handla lokalt!

Att handla lokalt har blivit en självklarhet för mig. Problemet är att det inte alltid funkar att handla lokalt då det givetvis inte finns allt i en liten by på 16 000 invånare. Att handla kläder i Höör tycker jag är svårt, visst kan jag hitta vissa underbara plagg – absolut, men inte en hel garderob. Varken till mig eller barnen men till käre maken skulle det kunna funka. Tydligen är jag den enda plussizearen under 75 år i Höör…
Jag pratade med Cecilia igår, hon driver underbara affären Korgcenter, om just det här med att handla lokalt. Jag är på jakt efter House Doktors fantastiska julbil och jag vet ju att Cecilia är ÅF till House Doktor så då är det givet att jag hellre handlar av henne än via nätet eller i någon affär i Malmö.  handla lokalt handla lokalt

Att handla lokalt är även att tänka efter lite när man är i affären, var handlar du och vad handlar du. Igår gjorde jag exakt det man inte ska göra dvs. jag köpte rosor i mataffären. Det är riktigt dumt för när mataffärer köper in blommor kan de köpa in billigare blommor (man får vad man betalar för) och till mycket större kvantitet än vad blomsteraffärer kan göra. Som ni vet så älskar jag Linas underbara Blomsterverkstan och jag skulle bli väldigt ledsen om jag hon inte kunde fortsätta driva sina affär för att kunderna går till mataffären istället. Det tål att tänkas på, särskilt nu i kommande jultider då mataffärerna lockar med löjligt billiga hyacinter och amaryllis.
Jag vill att Höör ska ha en levande kärna med affärer och fik, precis som det är idag.
handla lokalt handla lokalt

Fast saken är den att vi måste handla i mataffärerna också, trots att det är stora kedjor. Det handlar inte om att Bergendahls, Coop eller Ica går i konkurs om vi inte handlar i mataffärerna i Höör men om det inte finns någon lönsamhet i affärerna så läggs de ner. Ja det hade ju inte varit så himla kul att behöva åka till 2-3 mil för att handla mat när jag idag kan gå eller cykla. Så jag försöker att handla lokalt och handla klokt lokalt.
Så nästa gång du står där i mataffären med en blomma i handen, tänk på detta inlägget. Nästa gång du ska ha en ny garderob, fundera på om du kan handla det lokalt. Nästa gång du söker på nätet för en specifik produkt, fundera på om någon i din by är återförsäljare till just det märket och handla lokalt!

Vill du att din by ska fortsätta vara levande så är det du som måste se till att den är det.

Handla lokalt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.