Har jag ens haft semester?

Imorgon går jag in i min sista semestervecka men det känns inte ens som jag har haft semester. Jag har varit hemma sen den 10 juni så nog har jag varit ledig och vi har hittat på saker så inte har jag bara varit hemma. Ändå kan jag inte för mitt liv känna att jag har haft semester.

Bosarpssjön

Jag är inte utvilad, jag är inte avslappnad, jag har hela tiden nära till tårarna och jag är på ett hemskt humör mest hela tiden. Var är min semesterkänsla? Okej jag har fått ett tufft besked i början av sommaren men jag har fin kontakt med både vården och Försäkringskassan så det borde inte sänka mig så här. Dessutom menar jag till 100% att MS är bättre än Fibromyalgi (inte för att jag får välja, har ju båda nu) för MS blir mer taget på allvar, mer hjälp finns att få och mer forskning sker kring MS. Jag mår inte dåligt över beskedet, visst mår min kropp dåligt men den får jag hjälp med.

Jag mår dåligt över tanke på att jobba, jag vet om att jag kommer ha sjukt ont i kroppen efter jobbdagen, jag vet om att jag kommer vara sjukt trött efter jobbdagen, jag vet om att jag kommer vara sjukt trött på andra människor problem. Första veckan jobbar jag bara 50% och har en dag då jag är helt borta från jobb (bromsmedicindag) men ändå hänger det över mig som en tung och illaluktande filt. Hur kan det komma sig att jag alltid får samma känsla efter att semestern är slut? Förr har jag alltid fått höra att jag behöver ett annat jobb och jag har instämt men nu börjar jag fundera om det är så att det inte alls handlar om jobbet i sig. Kanske är det så att när jag har semester så orkar jag av att känna efter hur jag mår och ta hand om mitt mående medan under årets alla andra månader måste jag stänga av känslan för hur jag mår för att inte bryta ihopa helt?

Visst har jag haft semester, visst har jag haft lata dagar, visst har jag njutit av sommaren. Jag ska inte jobba heltid igen förrän i september (om inte längre fram) och jag har en semestervecka till i augusti. Så sommaren är inte slut, semester är inte slut bara pausad och jag har ju faktiskt en hel vecka kvar innan jag ska börja jobba. Kanske är jag utvilad och avslappnad i augusti när barnen är tillbaka i skolan och sommaren är över?

7 kommentarer

 1. Du har rätt att vara snygg har absolut inget att göra med kropps storleken.
  Jag kan bar föreställa mig att du har det tufft nu nör du fått en ny diagnos, ska börja med bromsmediciner och allt därtill.
  Då kan det nog kännas svårt att ta in slut det positiv runt omkring.
  Försök nu njut av dagarna, hitta de små ljusglimtar och kämpa på. För kämparglöden, den har du!!
  Kram Kajsa

 2. Det kan säkert vara som du skriver, att du hinner känna efter. Eller att du tillåter dig att känna efter. Det är ju tydligen ganska vanligt att man tex blir sjuk när man går på semester, för att man slappnar av.
  Jag hoppas att du kan hitta den där utvilade känslan snart och faktiskt njuta lite.
  Kram till dig!

 3. Tror att många känner som du gör. Denna sommar var verkligen annor
  Hoppas det känner bra när du väl är igång på jobbet igen

 4. Det kan nog vara som du säger att du hinner känna efter och vet att du måste stänga av för att orka. + att du har fått en ny diagnos. Skickar kramar till dig 🙂 <3

 5. Ibland känns det inte att man varit ledig. Det kan ta ner än mycket om man får ett tråkigt besked. Tur att du ser det positivt iallafall.

 6. Denna sommar och vår är ju väldigt speciell och tror att många har samma känslor denna sommar. jag pluggar ju nu fram tills nästa sommar och jag får ju inte heller vara ledig och på det med så har karl sen semester han jobbar 2v dagar till och det går såå segt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.