Husmorsanfall

| 2 kommentarer

Idag har jag fått ett anfall, ett husmorsanfall. Jag har bakat kanelbullar, picklat rödlök och lagat nudelsallad med kyckling och gjort egen dressing till det. Vet inte vad som flög i mig men kul var det och gott blev det.

I Höör och i Eslöv finns ett konditori som heter Konditori &, de serverar fantastiska sallader och idag kände jag inspirationen flöda. Jag hade skivad isbergssallad, kalla ärtor, gurka, spetspaprika, tunna skivor av morot (använde en potatisskalare), glasnudlar, picklad rödlök och grillad kycklingbröstfilé. Det blev precis så gott som jag hoppades på och barnen gillade också det. Jag svepte ihop en dressing som blev jättegod alltså vi snackar riktigt seriöst god. Jag tog olja, sweetchilisås, svartpeppar, vitlökspulver, saften av en halv citron och en påse örtdressing (ni vet sån man ska blanda med vatten och olja) och det passade perfekt till. Vincent tyckte att den blev riktigt god vilket förvånade mig för jag har inte vant mig vid att han vågar testa nya smaker.

Citat av Ernst

Picklad rödlök är så gott! Dessutom är det löjligt enkelt att göra. 4 st medelstora rödlökar, skiva dom tunt. Koka upp 2 dl socker, 2 dl vatten och 1 dl 12%-ig ättiksprit. Dra bort lagen från plattan och häll ner löken i grytan. Låt det svalna i grytan, rör om då och då så att all lök blir picklad. Häll det på en glasburk när det svalnat och ställ det i kylen. Servera det till ungefär allt, sjukt gott på en knäckemacka med ett salladsblad.

Jag bakade även kanelbullar idag, pojkarna hade ansvar på att pensla och strö pärlsocker. Ca 100 kanelbullar blev det så det räcker nog till helgens firande.

Nu ska jag googla efter ett recept på ättiksgurka. Brukar du lägga in gurka? Funderar även på om jag ska ta och baka någon småkaka också. Vi ska ju faktiskt ha 10-årskalas och då är det ju inte fel med lite kakor till kaffet. Fast inte ikväll, nu är jag för trött känner jag.

Nu har du chansen att vara nr. 1

2 kommentarer

  1. Oj vad du har gjort mycket igår. Jag hade blivit helt slut av allt det där. Idag har jag gjort picklad rödlök för första gången. Själv funderar jag vad man kan ha det till 🙂

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.