Hej mitt blomsterland, nu är du här!

DSC_3881

Så blev det plötsligt tid över att göra det jag har velat göra länge. Jag visste inte vad jag ville göra eller hur men något var tvunget att göras med framsidan för huvva vad där var tråkigt. Så nu är allt på plast och här har vi det gått. Det blev precis så som jag ville att det skulle bli, inbjudande. Igårkväll satt vi där ute och åt lite kvällsmat, hur mysigt som helst. Plötsligt tjoade grannen och jag viftade över henne. Precis så ska det vara att man har kontakt med sina grannar. Vi pratade en bra stund och hade säkert pratat längre om inte det var så att annat trängde sig på.

DSC_3873

 

Kärleken kläckte en idé som jag nappade på direkt. En kedja från taket, rakt ner i en kruka och en växt som klättrar sig upp längs kedjan. Det kommer bli mysigt när den har växt lite till. 
DSC_3861

Altanen behövde också lite omtanke och kärlek så jag började plantera om blommor. Oj vad jag fick plantera om! Tyvärr har jag inte hittat någon stor korg till Cyrus the Virus så han får stå kvar i sin lilla spann. Jag undrar om jag någonsin kommer få tag i en sådan korg som jag vill ha, synd att far gjorde sig av med gården för typ tusen år sedan annars hade jag kunnat nallat en brännekorg av honom. Men men jag kanske kan köpa en brännekorg någonstans, någon dag.

DSC_3851

DSC_3846

 

Jag fick en idé om att jag inte skulle ha örter i mina balkonglådor i år. Jag ville ha något vackert. Det blev t.o.m. vackrare än jag hade tänkt mig.

DSC_3840

 

Mårbacka pelargon (tror jag det är), murgröna och gammeldags rosor. En vacker kombination som får mig att tänka på bröllop direkt. Undras om det är kombinationen murgröna och rosor som gör det eller om det är färgen?!

DSC_3847

 

DSC_3886

 

Det här är två av mina favoritblommor! Lätta blommor att ha, vackra blommor att ha och de passar till allt!

DSC_3859

 

Nu får det gärna bli sol och varmt så vi kan sitta här ute och bara njuta! Jag behöver inte 30 grader varmt men sol och så pass varmt att man vill och kan sitta ute och äta.
Jag tror jag är en smula förälskad i mina uteplatser!

4 kommentarer

  1. Balokonglådorna påminner om min brudbukett som hade just vita rosor och murgröna i sig:) Så fint! Älskar att ha fint på uteplatsen men i år har inte lusten och insprirationen riktigt infunnit sig. Dessutom insåg vi att en liten dam hade viss förkärlek för att gräva i de stora krukorna som stod direkt på altangolvet och mumsa i sig jorden. Så var bara att ge upp den idén för i år

    • Det var så idén till balkonglådorna kom till. Vi hade en liten marodör som inte kunde låta bli det som stod på altandäcket. Det året planterade jag kryddor i lådorna men i år vill jag bara njuta av vackra blommor.

      Vilken vacker brudbukett du måste ha haft, murgröna och rosor är en match made in heaven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.