Höstexplosion

Det har blivit en höstexplosion på bara några veckor. Träden har gått från att vara gröna med inslag av härliga orangea nyanser till att fullständigt explodera i orangea nyanser. Underbart!

Jag tog med mig Affe och en av hans kompisar och stack till Vaxsjön. Där är så fint, alla årstider. Grabbarna var inte sena på att vara med på mina idéer.

Affe matchade naturen riktigt bra i sina senapsgula kläder. haha Tänk att dessa två grabbar har känt varandra sedan födseln och fortfarande är vänner. Nu när de återigen går i samma klass så är det så klart lättare att hålla kontakten. Ibland är de så tighta att man inte vet var den ena börjar och den andra slutar, nästa gång är de som syskon och gnabbas och tetas hela tiden. Trygga med varandra är de iaf!

Alla dessa härliga färger, höstexplosion när den är som bäst. Det var så himla mysigt att gå varvet runt Vaxsjön.

Det är bara tre kilometer men det går inte att gå så långt utan att spela Pokémon. Jag är SÅ trött på Pokémon! Men visst det får ju dem att lätt gå ut och gå. Fast när de ville att vi skulle gå in på Djurparken för att där var ett hmm event (?) så kände jag mig jättegammal. Hörde mig själv säga, hade vi gått in på Djurparken så hade ni inte fått gå med Pokémon iaf för då ska man titta på djuren.

Det är inte bara Pokémon som gäller för dessa två grabbarna. Att utforska är väldigt skoj! Det klättrades i träd, plaskades i vattnet, undersökte om man kunde stoppa ett vattenflöde, om det fanns några nötter på marken osv. Så mycket energi, så mycket livslust, så mycket glädje. Helt underbart!

Spegelbild i vattnet

Själv kände jag glädjen över att få fotografera med stora kameran. Att vilja fotografera igen. Att gå en promenad och bara njuta av frisk luft. Tänk att vi kan göra det när än vi vill, utan att behöva boka in oss eller betala något. Det är allt bra fint det!

Jag fastnade minsann på foto jag också! Som vanligt så blev det även “tramsfoto”. För mig är “tramsfoto” de bästa fotona! De fotona är roliga när man tar dom och roliga när man tittar på dom, dessutom är dom roliga i minnet också!

Det tar andan ur mig så vacker det är. Svensk natur, vem behöver väl ytterligare en vit sandstrand med turkost vatten när man kan njuta av detta?

Tack grabbar för en härlig tur kring Vaxsjön!

12 kommentarer

 1. Wow, vad fina bilder! Håller med dig om att naturen är otroligt vacker just nu! Tycker bara att det går lite för snabbt nästan. Från att ha varit en färgexplosion börjar det redan bli en massa bruna löv på marken. Jag vill ha kvar alla färger ett tag till! Iaf tills en dag med sol, för här har det mest varit grått och småregnigt eller blåsigt och ösregn.

  • Tack så mycket!
   Jag håller med dig! Nu kommer november och då faller alla löven och allt blir bara mörkt, grått och tråkigt.
   En härlig solig höstdag till hade jag inte sagt nej till!

 2. Hösten är ju väldigt fin med sina färger som är så vackert. Härligt att ni kom ut på en promenad i skogen. Naturen gör så mycket 🙂

 3. Underbara bilder du delar med dej av tycker att det är super fint med dessa gula färger nu när hösten är här fina bilder du delar med dej av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.