Intog soffläge

Jag överlevde dagen, jag har ätit men framförallt så har jag sovit. Ja mycket mer än så har jag inte säga om dagen. 

 
Jo jag måste ju berätta om min utmaning som jag idag sa jag till. Det är en utmaning för vår planets skull, för kommande generationers skull. Jag är en Four Fitter! På en vecka får jag använda endast 4 plagg undantaget är underkläder, träningskläder, skor, ytterkläder och accesoarer. Det är ju så att varje år så flyttas dagen fram, dagen då vi har förbrukat mer än vad vi har tillverkat. Vi har ett samhälle som bygger på att allt är slit och släng, så kan vi inte fortsätta för då har vi snart slängt bort vår planet också. Därför antar jag utmaningen och begränsar min garderob, gör en hållbar garderob som funkar länge och i alla situationer. Lösningen är inte att kasta ut allt och handla nytt utan att titta igenom min garderob och behålla sånt som är hållbart. Sånt jag inte vill ha längre kommer jag att skänka till familjerna i Rumäninen genom min mor. Det är att tänka hållbart och visa medmänsklighet. Det är inget fel på mina kläder, jag skulle kunna sälja de på loppis/second hand men när mor har förklarat glädjen som familjerna visade för att de fick nya kläder den vill jag gärna vara med och bidra till.

Nu utmanar jag er alla att tänka igenom era vanor. Kan ni förändra något litet för att bidra till en mer välmående planet? Gå in på fourfitchallenge.se och Johanna N för att läsa mer om det och förstå varför det är så viktigt!

5 kommentarer

  1. Jag har väl redan ungefär fyra plaggkombo ? Allt jag inte använder ska, precis som alla gamla barnkläder, ska lämnas till lilla mor och hennes vänner för att skyla/värma behövande i Litauen. Jag fyller snart en lätt lastbil med allt jag sorterat ut (och stickat) . Tänk om de haft plats att ta med leksaker också… ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.