Jag är i konflikt

Jag är i konflikt med mig själv. Jag tänker mycket på hur jag dömer människor, inte för hur de är utan för hur de är klädda i vissa situationer. Jag menar inte kreti och pleti, vanliga människor utan jag pratar om människor i vissa yrkesroller. Jag är en servicemänniska, som ni vet, och jag anser att man som servicemänniska ska hålla en viss stil eller nä inte stil men det ska vara mer än bara helt och rent. Jag förväntar mig att människor i vissa positioner ska ha en vissa ordning och reda på sin klädsel. Jag vill att de har en fixad frisyr, inte så att det måste vara en speciell frisyr men det ska inte bara vara hår på huvudet som får växa hur det vill. På samma sätt ska det vara med kläderna, det ska inte bara vara något som de tagit på sig för att inte gå nakna. Jag tycker de ska vara måna om sitt yttre för att de är i en yrkesroll.
Sen blir jag sur på mig själv för hur någon ser ut eller vad någon har på sig är deras business inte min! Man får ha på sig vad man vill och ser hur man vill, det brukar jag trycka hårt på. Varför har jag inte den inställningen till människor när de är i deras yrkesroller? Det är ju inget som säger att en person med vildvuxen frisyr inte är kompetent till att utföra sitt arbete. Fast å andra sidan så hade jag tyckt att det var lika konstigt om det hade kommit en sopåkare i vit skjorta och kostymbyxor. Kanske handlar det om att vissa yrkesroller har en viss arbetsklädkod? Ja jag är i konflikt med mig själv.
Fast det handlar alltså bara om när de är i sina yrkesroller, hur de går klädda på sin fritid skiter jag högaktningsfullt i!
Jag är i konflikt Jag är i konfliktJag är i konflikt

Jag går ut till blommorna i trädgården istället, det är mycket enklare med blommor än med människor! Igår köpte jag en ny ros på Lidl, den fick byta plats med min älskade Astrid Lindgren-ros som tyvärr inte orkade mer i våras efter att de dumma rådjuren hade gnagt av vart enda lita tecken till liv som den försökte visa upp. Dumma dumma rådjur, ni ska vara i skogen inte i min trädgård!
Jag fick en daggkåpa av svärmor i lördags och den har också fått sin lilla plats i trädgården. Jag funderar mer och mer på om jag bara ska ösa på med blommor på framsidan och skita i att ha gräsmatta där. Jag vill ju ha mer blommor!
Jag är i konflikt Jag är i konflikt

Jag bäddar ner mig i soffan med min goda blandsaft och några avsnitt av Trädgårdstider. Det är okej att vädret inte är kul, det är okej att jag har huvudvärk, det är okej att här är stökigt för vi kan ta en dag i taget och vi har det gott. Mer än så behövs inte, jag behöver inte någon fancysmanchy fest eller ett megajättehus eller en enorm trädgård för vi har det gott tillsammans, jag glömmer faktiskt det ibland.

3 kommentarer

  1. Jag känner igen den där konflikten. 🙂 Men mera blommor såklart. Ös på bara. Vad ska man med gräsmatta till, blommor är mera lättskött. Fast killarna kanske behöver någonstans att springa av sig på?
    krammen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.