Jag drömmer om

Igår var vi på IKEA för vi behövde köpa ben till vår tv-bänk. Det är dumt, riktigt dumt att jag åker till IKEA nu. Jag njuter fortfarande av julen men jag vet att så snart julen plockas bort så börjar jag tänka på våren. Jag vill göra om, jag vill ha nya möbler, jag vill helt enkelt byta ut allt typ. Ja inte familjen då alltså. Haha

Alltså jag vill ha ett grönt kök! Inte så som vi har blått idag, det är ju bara att måla över. Jag vill ha grön inredning med såna skinnlappar som handtag. Så himla snyggt!

Vi tittar på ny soffa men det kommer inte heller hända inom det snaraste. Jag gillar den gröngråa bäddsoffan men jag skulle vilja ha den i en ljusgrå istället. Ett nytt soffbord, en lampa att ha över soffbordet som inte lyser upp som värsta studioljuset som våra nuvarande gör och givetvis två nya plädar. Fräscha upp helt enkelt. Det hade varit härligt!

Och en ny servis hade varit kul att ha, en servis som inte används varje dag utan som man tar fram när man vill fira något eller bara duka fint en tisdag i februari.
Alla bilderna är från IKEA men frågan är om inte Emma är inblandad i denna bilden. Ni som läser Emmas blogg, visst är det lite Emma över den?!

Bokhylla eller vägg

Vi har ju flyttat ner vår säng och skärmat av en del av vardagsrummet, vi hade tänkt bygga en vägg där men nu vet jag inte riktigt. Ska vi verkligen bygga en vägg som vi kanske ska riva ner om några år när pojkarna flyttar hemifrån. Nja vi kanske kan köpa en ny bokhylla och skärma av med den. Om den går hela vägen upp till taket så kan man ju bara göra en snygg baksida så var det löst. Alltså jag är så smart! Så mycket enklare att handla en ny bokhylla än att bygga en vägg. haha

Två såna här bredvid varandra borde ju funka, tycker jag. Det är ingen dyr bokhylla (nåja den kostar 4500kr så den är kanske inte jättebilligt) och den är 237 cm hög och vi har ca 240 cm i till taket. Perfekt ju! Sen spikar man bara på någon bra träskiva på baksidan och målar den så får vi ju en vägg. Visst vi hade inte fått någon dörr till vårt sovrum men det kan jag vara utan.

Utan barnen

Det finns en ny annorlunda tanke som har börjat poppa upp i huvudet. Hur ska vi göra sen då när pojkarna har flyttat hemifrån? Visst det är 5 år kvar innan Vicce blir 18 år och han flyttar förmodligen inte hemifrån direkt men nån gång måste man ju börja fundera på det.

Min kloka mor sa dock alltid att hon inte sörjde att vi försvann från hemmet, hon gladdes för oss för det är livets gång. Jag har bestämt mig för att jag ska ha samma inställning. Jag ska aldrig få barnen till att känna det som att de överger oss. Hur ska vi använda rummen? Tja jag vet inte men jag har tusen idéer hur vi skulle kunna förändra vårt hus. Om jag lär mig gå ordentligt i trappor även på dåliga dagar så är huset som ett blankt papper. Ohhh vad jag har idéer. Givetvis kommer pojkarna att få bo hemma så länge de behöver (nåja det finns gränser) så jag kommer inte kasta ut dem.

Downsizea

Kloka Lotta med hennes make Kalle valde att sälja sitt stora fantastiska hus när båda barnen hade flyttat hemifrån. Nu bor de helt magiskt vackert men betydligt mindre men det funkar ju för dem för de är bara två nu ja plus Petsson och Findus. Vårt hur är ju redan downsize så jag tror inte att vi kommer känna att vi behöver något mindre men bygga om kan man ju göra.

Att drömma

Drömma kan man ju och drömma ska man ju. Jag har livlig fantasi och är en idéspruta av rang så det behövs verkligen att jag tänker igenom saker innan vi gör något. Det jag ville för 5 år sedan vill jag ju inte idag så det gäller verkligen att fundera, mäta och väga det positiva mot det negativa. Jag får väl spara det här inlägget och läsa det om fem år för att se hur livet har förändrats. Och för att se vilken soffa jag sitter i. haha

Soffan vi fick av Jotte satt vi sönder och vi har fortfarande inte hittat någon ny soffan som uppfyller våra krav.

Jag vill bara ha en ny soffa, ett nytt bord, en ny lampa, några nya filtar, en ny bokhylla, ett nytt kök och lite ny färg på väggarna. Är det för mycket att drömma om? Hahaha

12 kommentarer

 1. Man måste våga drömma. Vill också fixa iordning hemma, men nu har vi en katt som faktiskt förstör en del hemma. Hårar, och vi ser att hon klöst på vår nya fåtölj. Går ju så fort det där.

  • Vi har hundarna som fördärvar här. Diego kissar ju fortfarande inne när han inte får den uppmärksamhet han tycker att han förtjänar. Inte kul att köpa en dyr soffa som han sen pissar in en timme efter man har fått hem den. Därför tittar jag mer på begagnade soffor faktiskt. Vill inte ge 10000kr och sen sitta i hundpiss.

 2. Drömma är gratis. Skulle också vilja göra om lite här och var hemma. Gör som du just nu, drömmer om inredning och den dagen barnen flyttar då flyttar även jag tror jag 😀

  • Ahh du tänker nytt när barnen är utflugna, ja det kanske man också ska ta sig en funderare på.
   Fast jag tror faktiskt att jag har hittat hem här, jag trivs i vårt lilla hus med den lilla trädgården och den gigantiska altanen (i förhållande till gräsmattan).

 3. Jag skärmar av mitt lilla rum i vardagrummet eller jag börjar om. Vardagrummet är delat i ett vardagrum och mitt rum. Ena väggen är en bokhylla ut mot vardagerummet med långa gardiner på baksidan in till mig. åg att du kikade på Billy. De är tyvärr fär rangliga för att dela med fick jag inse då det var min första plan.

  IKEA kan vara riktigt kul att gå runt och spåna i

  • Hmm gardiner, det ha jag inte tänkt på men det kan man ju helt klart ha bakom ryggen på bokhyllan för den är inte snygg oavsett vilken bokhylla man väljer.
   Vi har Billy idag som avgränsare men Kärleken har skruvat ihop dem för att de ska vara mindre rangliga.
   Älskar att gå i möbelaffärer och spåna

 4. Jag drömmer också, men då handlar det om att säja huset och flytta in i husbilen på heltid. När barnen flyttade fanns ingen ångest alls, snarare tvärtom – det är ju det vi lärt upp dem att göra. Då fick jag ett träningsrum och ett kontor, vilket varit värdefullt under corona. Men nu vill vi bo i husbilen och inte ha några saker alls 🙂

  • För några år hade jag svarat dig att jag hade kunnat sälja allt och ha husvagnen uppställd för att bo där året om. Nu har jag ändrat mig en del. Jag kan tänka mig att ha en husbil men inte bo i den hela tiden.
   Det är lite så vi tänker också, ett träningsrum och ett ordentligt kontor. Alternativt att jag kan gå i trappor igen och att vi gör ett fint och stort sovrum där uppe. Vi får väl se helt enkelt.

 5. Älskar färgen på köket! Den påminner om färgen jag har i mitt bibliotek i sommarhuset.
  Har ju ett nytt hus att inreda snart, det är mindre än vårt nuvarande så det är lite svårt att tänka om 🙂

  • Ett bibliotek? Så då är det officiellt! Jag flyttar in i sommarhuset! Hahaha
   Vilken dröm att ha ett bibliotek!
   Jag tycker att den färgen är så lugnande. Skulle kunna ha den överallt men jag inser ju att det hade varit lite väl mkt då.
   Kul att ha ett helt hus att inreda och då inte göra “som vanligt”.

 6. den färgen grön är faktist vlsigt fin:) det finns så otroligt mkt man igentligen kan inreda 🙂 det är öven så kul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.