Jag har bestämt mig

Jag har bestämt mig, det är dags nu. Jag är trött på mitt jobb, egentligen är det kul men jag är trött på det och jag håller inte riktigt med den väg myndigheterna är på väg mot. Jag har bestämt mig för att söka nytt jobb.

Mitt leende kommer inte lika stort, lika fort eller ens lika äkta. Min far säger att jag är på vägen mot att bli bitter om jag fortsätter. När han sa det så blev jag först ledsen, besviken och en smula irriterad. Men som alltid så har han rätt, det här kommer inte sluta bra.

Jag känner stor irritation över hur lite vetskap och kunskap det finns i samhället över vad myndigheterna gör, varför det görs och framförallt hur vårt samhälle fungerar.

Hade myndigheterna gett mig i uppdrag att åka ut och informera på tex skolor så hade jag älskat mitt jobb. Men den möjligheten finns tyvärr inte av många olika anledningar.

Jag vill ha ett jobb som inte tömmer mig på energi och lust. Jag har ett roligt jobb, jag har jättebra kollegor och jag skrattar mycket på jobbet, både med kollegor och kunder men ändå så är jag helt tömd på energi när jag kommer hem.

Men vad vill jag jobba med då? Ja det är ju just det som är problemet. Jag vet inte vad jag vill jobba med, alltså som ett givet yrke. Jag tycker om att informera, både skriftligen och muntligen. Jag tycker om att vara spindeln i nätet och fixa och dona. Jag tycker om att vara kreativ och hitta lösningar, leta efter en lösning som ingen annan funnit. Jag tycker om att jobba fritt och jag hade älskat att kunna få jobba hemifrån ibland.

Vad tror du hade passat för yrke för mig?

2 kommentarer

  1. Det är dränerande att ge service med hjärtat och vi gör sällan något halvdant. Du skulle vara skolvakt som Kicke och Sonja var. Hålla koll på raster, aktivera innan härdsmälta, öppna skåp och hitta väskor på rymmen…vara en extravuxen åt många ♥️

    Själv skulle jag kunna tänka mig en tjänst liknande en bekants – trivselmor på kommunhuset eller större företag. Hon ser till att matsalen/fikarummet är trivsamt, fritt att baka gott till eftermiddagsfikan, sätta blommor på borden etc.

  2. Åh, vad jag känner igen det där! Senaste veckan har verkligen dränerat mig på energi. Jobbar på förskola o i veckan har vi varit två man kort o inte fått vikarier. Naturligtvis var alla barnen på plats… Sover dåligt o känner mig sällan riktigt pigg längre. Dessutom känner jag mig sur o vresig när jag kommer hem o vill helst vara ensam. Vet dock inte vad jag vill istället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.