Må Bra i Malmö

I torsdags var jag med min mor på Må Bra i Malmö. Eller ja alltså vi var på Slagthus där Må Bra hade ordnat med en härlig kväll.
Det var föreläsning, goodiebag, mingelmat, erbjudande och en hel hög med kvinns som ville bli inspirerade.

Föreläsarna var grymma!

Må Bra Malmö Må Bra Malmö

Först ut var Leila Söderholm. Jag hade ingen aning om vem människan var men ohhhhh! Jag blev hooked! Vilken berättelser, vilken energi, vilken inspiratör! Fantastisk föreläsare. Jag är ingen träningsmänniska dvs jag har svårt för att hålla kvar vid rutinen även om jag tycker om att träna. Jag tror däremot nu att jag kommer hålla det bättre. Leila sa så enkla men brutalt ärliga saker så jag blev förfärad. Jag är en soffpotatis, det trodde jag inte riktigt för jag tycker jag har fullt upp hela tiden men nej jag är en soffpotatis. Vad är då en soffpotatis jo det är en person som är så trött på kvällarna att det inte finns någon aktivitet utan personen blir sittandes i soffan. Sån är ju jag! Iaf under vintertiden. Hjärtat slår sakta vilket gör att man blir trött av att bara vara, att leva. Om man däremot tränar hjärtat så det slår lite snabbare under tiden du tränar så kommer hjärtat slå saktare när du vilar. På så sätt kommer du också orka mer. Ja det låter väldigt bra i mina öron. I söndags var jag och tränade och jag har aldrig varit så glad för att jag flåsade. Förr har jag sett flåsandet som ett nederlag, ett bevis på att jag inte duger men nu ser jag det som att jag är grym för jag tränar mitt hjärta!
Må Bra Malmö Må Bra Malmö

Sen kom Katarina Althin in på scenen och drog igång sin grönsaksröra. Morot, päron, äpple, anmanas, sparris och purjolök hade hon med sig. Katarina gick igenom kroppsformer och liknade formerna vid olika grönsaker/frukter. Det var riktigt intressant och det var helt klart den bästa förklaringen jag någonsin hört gällande det här med kroppsformer. Jag håller också med Katarina fullt ut, om vi känner oss fina på utsidan så känner vi oss starkare på insidan. Jag säger inte att det är rätt eller fel, jag säger bara att det är så det känns. Klär man sig efter sin kroppsform så behöver man inte så mycket kläder och man känner sig finare och bekvämare för att man har klätt sig efter sina egna förutsättningar. Jag är dock inte säker på vilken kroppsform jag har. Jag och mor diskuterade och jo ja jag får nog säga att jag är en ananas dvs. timglasfigur. Att ha timglasfigur betyder inte att man är smal utan att man har ungefär samma mått över axlar och höfter men med en markerad midja. Det går in på mitten helt enkelt. Ja jag tror att det kanske är den kroppsformen jag är, jag tror.
Jag älskar det Katarina avslutade med – Ett ideal suger, alla kroppsformer duger! Må Bra Malmö

Mingeldags!

Vi fick en wrap som var väldigt rökig och en smoothie från Brämhults som var helt okej. Där var massa erbjudande man kunde ta del av, mor och jag tog tillfället i akt. haha
Må Bra Malmö Må Bra Malmö

Sen var det Mia Törbloms tur. Alltså denna kvinna – fantastisk! Jag kom i kontakt med henne när min psykolog rekommenderade mig att läsa Självkänsla NU och sen dess har jag varit fast för henne. Hon kan, PUNKT! Hon fick mig att skratt så jag grät, rysa av igenkänning och mina ögon tårades av ärlighet. Mia berör när hon föreläser! Hon delar med sig, hon är öppen och hon är rolig. Hennes minspel och inlevelse är fantastisk. Som när hon berättade om Bertil, en gammal a-lagare som hade förbarmat sig över rollen som mentor för Mia när hon kämpade för att bli nykter, och hon går all in för att låta som en man som har suttit på många bänkar och sett botten i de flesta flaskor. Hysteriskt roligt men ack så bra poäng. Om du står med ena benet i gårdagen och andra benet i morgondagen då pissar du på idag. Så är det ju så vi måste vara noga med att inte pissa på idag!Må Bra Malmö

Det var en riktigt bra kväll och jag är så tacksam för att min kära mor drog med mig. Nu ska jag gå på fler sådana här saker, det gör gott i själen och det mår kroppen bra av! Må bra Malmö, ja jag mådde otroligt bra i Malmö i torsdagskväll!

1 kommentar

  1. Åh, så kul att läsa ditt blogginlägg och tack för berömmet. Stort och varmt lycka till med (hjärt-)träningen, grönsaksmetoden och punkterna. Heja dig! Stort tack för att ni kom, din mor och du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.